Çözüldü Windows 11 kurulumunda driver güncelleştirmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kerpeten

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11 24H2 sürümünü format atarak PC'ye kurdum ve Windows kurulum esnasında Update yapmaya başladı ekran titreşdi bende anladım ki ekran kartı ve yonga sürücülerini yükledi bu durumda anlamamıştım AMD'nin sitesinden driverları kurdum. Yani driver üstüne driver kurdum. CS2'ye girdiğimde oyun çöktü ve bilgisyarda genel bir yavaşlık var.

Çözüm
Maalesef evet zaten kurulumdan sonra bütün Update'ler ve isteğe bağlı Update'ler i yükleyip sonra AMD Support üzerinde bulunan otomatik tanılama aracını indirip çalıştırabilirsin altta temiz kurulum fabrika ayarlarına döndür gibi bir tik olmalı onu işaretleyerek de kurabilirsiniz ama DDU ile yaparsan daha iyi olur eski kalıntı dosyaları da siler otomatik yükleme aracı üzerinden de en son çıkan chipset sürücülerini de kurmak mümkün.

Hocam öyle bir şeye gerek kalmadı sorunu 7 format attıktan sonra çözdüm Media tool ile ISO dosyasını oluşturuyoruz ve Rufus ile yazdırıyoruz. Daha sonra bootla belleği açıyoruz ve kuruluma geçiyoruz ardından internet bağlantı ekranında Shift + F10 ile CMD'yi açıyoruz ardından start ms-settings: Komutunu hazıp ayarları açıyoruz. Sırasıyla sistem-sistem bilgisi-gelişmiş sistem ayarları-donanım-aygıt yükleme ayarlarından evet olan ayarı hayıra getiriyoruz (bu Aygıt Yöneticisi'nden sürücü güncellemesini engelliyor). Ardından kurulumu devam ettirip siteden gerekli driverları indiriyoruz.
Windows 11 24H2 sürümünü format atarak PC'ye kurdum ve Windows kurulum esnasında Update yapmaya başladı ekran titreşdi bende anladım ki ekran kartı ve yonga sürücülerini yükledi bu durumda anlamamıştım AMD'nin sitesinden driverları kurdum. Yani driver üstüne driver kurdum. CS2'ye girdiğimde oyun çöktü ve bilgisyarda genel bir yavaşlık var.
AMD sürücülerini otomatik yüklüyor mu Windows?

DDU ile silip tekrar el ile kurun Update üzerinde bulunan bütün güncellemeleri yapın.

AMD sürücülerini otomatik yüklüyor mu Windows?

Eski bir sürümünü kuruyor 1 yıl önceki gibi bir sürüm.

Öncelikle DDU ile kaldırın sonra Windows için olan paketi indirip otomatik bulmasını bekleyin daha sonra kurun.

Çözümü dediğiniz gibi el ile silip yeni Driver'ı kurması.

Evet bu sorun her format sonrası yaşadığım için biliyorum.

H

Hocam her formatta böyle mi yapmam gerek Windows sürekli driverları kuracak mı yani?

Maalesef evet zaten kurulumdan sonra bütün Update'ler ve isteğe bağlı Update'ler i yükleyip sonra AMD Support üzerinde bulunan otomatik tanılama aracını indirip çalıştırabilirsin altta temiz kurulum fabrika ayarlarına döndür gibi bir tik olmalı onu işaretleyerek de kurabilirsiniz ama DDU ile yaparsan daha iyi olur eski kalıntı dosyaları da siler otomatik yükleme aracı üzerinden de en son çıkan chipset sürücülerini de kurmak mümkün.

Hocam öyle bir şeye gerek kalmadı sorunu 7 format attıktan sonra çözdüm Media tool ile ISO dosyasını oluşturuyoruz ve Rufus ile yazdırıyoruz. Daha sonra bootla belleği açıyoruz ve kuruluma geçiyoruz ardından internet bağlantı ekranında Shift + F10 ile CMD'yi açıyoruz ardından start ms-settings: Komutunu hazıp ayarları açıyoruz. Sırasıyla sistem-sistem bilgisi-gelişmiş sistem ayarları-donanım-aygıt yükleme ayarlarından evet olan ayarı hayıra getiriyoruz (bu Aygıt Yöneticisi'nden sürücü güncellemesini engelliyor). Ardından kurulumu devam ettirip siteden gerekli driverları indiriyoruz.

Çözüm

Ben genellikle Rufus üzerinde bulunan çevrimiçi kurulumu atla gibi seçeneği seçip yazdırıp kurulum ekranı bitip masaüstüne geldiğinde benim bilgisayar Wi-Fi'yi görmüyor ilk kurulumda D: Dizinine attığım Wi-Fi sürücüsünü kurup daha sonra Update üzerinden bütün güncellemeleri kuruyorum en son ekran kartını sitesinden indirip temiz kurulum diyerek yeni sürümü kuruyorum bir sorun olursa DDU kullanıyorum dediğiniz yöntemi hayır olarak işaretlesek bile Windows yine yüklüyor DDU ayarlarından Windows üzerinden aygıt yüklemeyi engelle seçeneğini kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı