Windows 11 laptop uyku moduna geçmiyor

Makaleler
2
RAM
16 GB 8X2 cl16 5200mhz crucial/samsung
SSD veya HDD modeli
500 GB (markayı unuttum)
Ekran kartı
RTX 4060 Mobile
İşlemci
Ryzen 7 7735HS
Başlıkta gördüğünüz üzere cihazım uyku moduna geçmiyor sadece USB aygıtlarının gücünü kesip ekranı kapatıyor 22H2 de bu sorunu yaşamıyordum.

Sorunu çözmek için uyguladıklarım:
BIOS sürüm yükseltme/düşürme.
Tekrardan Windows kurdum.
Sürücüleri teker teker indirdim test ettim.
Herhangi bir şey uyandırıyor mu diye kontrol ettim hiçbir şey çıkmadı.
Away'i etkinleştirip geri kapattım.

Cihaz:
ASUS TUF A15 (2023)

Başlıkta gördüğünüz üzere cihazım uyku moduna geçmiyor sadece USB aygıtlarının gücünü kesip ekranı kapatıyor 22H2 de bu sorunu yaşamıyordum.

Sorunu çözmek için uyguladıklarım:
BIOS sürüm yükseltme/düşürme.
Tekrardan Windows kurdum.
Sürücüleri teker teker indirdim test ettim.
Herhangi bir şey uyandırıyor mu diye kontrol ettim hiçbir şey çıkmadı.
Away'i etkinleştirip geri kapattım.

Cihaz:
ASUS TUF A15 (2023)
USB aygıtlarının gücünü kesip ekranı kapattıktan sonra çalışmaya devam mı ediyor?

USB aygıtlarının gücünü kesip ekranı kapattıktan sonra çalışmaya devam mı ediyor?

Evet.

Siz bilgisayarın ne yapmasını umuyorsunuz ki?

Galiba sorunumu anlamadınız, cihaz uyku moduna geçer gibi yapıp geçmiyor aksine sadece ekranı kapatıp USB portlarının gücünü kesiyor normalde uyku moduna geçtiği zaman bildirim ışığı yanıp sönüyor fakat burada öyle bir durum yok.

Son düzenleme:
Galiba sorunumu anlamadınız, cihaz uyku moduna geçer gibi yapıp geçmiyor aksine sadece ekranı kapatıp USB portlarının gücünü kesiyor normalde uyku moduna geçtiği zaman bildirim ışığı yanıp sönüyor fakat burada öyle bir durum yok.
Sürücüler güncel mi? Windows 11 hangi sürüm?

Sürücüler güncel, Windows 11 24H2, 23H2, 10 22H2.

Herhangi bir fikri olan? 🙏
Sorunu tespit etmek için bir kaç şeyi bilmek lazım mesela uyku modundayken ekranı kapattıktan sonra uyandırdığınızda Logon ekranına mı atıyor yoksa direkt aynı yerden mı açılıyor? Bir de başlat menüsünden uykuya almakla laptopun kapağını kapatmak arasında bir fark oluyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı