Windows 11 LTSC sürümü için format sonrası etkinleştirme gider mi?

laespade

Centipat
Daha fazla  
Selam şu an Windows 11 Pro kullanıyorum ama çok fazla RAM kullanmasından dolayı LTSC sürümüne geçmek istiyorum ama bir şeyden endişelendim, format sonrası etkinleştirme gider mi, yeni bir ürün anahtarı almam gerekir mi?

OEM'se anakarta kazınıyor zaten hiç gitmez.
Retail ise Microsoft hesabını girdiğinde kullanabilirsin.
MAK keyler hakkında tam bilgim yok.
Bu arada LTSC ile Pro lisansı farklı, LTSC'yi aktfleştirmeye çalışma o keyle.

Pro keyin (donanım degiştirmediğin sürece) gitmez.
İstersen key girmeden ve yerel kullanıcı olarak formatlasanda fark etmez.
Genel dijital lisans ile etkinlestirir.
LTSC de durum farklıdır MAK key ile etkinleştirirsin.
MAK keyde her sefer manuel etkinleştirme yapman gerekir ki, key çok kullanılmış ise “etkinleştirme sınırı asıldı@ hatası alabilir ve etkinleştiremeyebilirsin.
MAK ile etkinleştirince “onay kimliğini” yedekleyin, formattan sonra manuel etkinleştirme ile büyük ihtimal sorun yasamazsınız.

Afbuyurun hocam tam olarak anlamadim herhangi bir şey yapmam gerekirmi yoksa direkt format islemine geceyim mi?

Afbuyurun hocam tam olarak anlamadim herhangi bir şey yapmam gerekirmi yoksa direkt format islemine geceyim mi?

LTSC kurmak istersen tercih senin tabii ki.
LTSC kurarsan 19 veya 21, kurdugun sürümün MAK keyi ile etkinleştirmen gerek.
Daha sonraları Pro'ya dönersen key oem/retail ise key girmesende oto etkinleştirir.

Anladığım kadarıyla pro keyi ltscde geçmiyormuş. Daha sonrasında pro yüklersen keyin geçerli oluyormuş. Ltsc için mak key bulman lazımmış.

Anladığım kadarıyla Pro keyi LTSC'de geçmiyormuş. Daha sonrasında Pro yüklersen keyin geçerli oluyormuş. LTSC için MAK key bulman lazımmış.

Evet.
LTSC key istersen bana farklı forumlardan ulaş bulurum.
Nick aynı

LTSC sürümler MAK keylerdir, formatdan sonra gitme ihtimali var bende kullanıyorum, şöyle temiz bir kurulum yap, etkinleştir güncelleme ayar ve sabit programlarını yükle, harici bir HDD'ye Windows üzerinden disk imajını al, ben böyle defalarca Windows 10 ltcs de geri yükleme yaptım sorun yok.

Dediğiniz doğru, ama bilmeyenler için biraz ugrastırıcı.
Etkinleştirme esnasında 1-9 arası gruplar “donanım kimliği” ve Microsoft'tan etkinleştirme esnasında aldığınız A-H arası gruplar “onay kimliği” yedeklerseniz yine sorun olmaz, manuel sekilde etkinlestirirsiniz.

Yedeklemeyi wim ile ISO ortamı, yoksa Acronis vs. ile mi aldınız.
Burada en güzeli wim alarak ISO'ya paketlenerek temiz kurulum seklindedir.
Bu yapılanlar donanım degişmediği sürece sorun oluşturmaz

Çok bilgi sahibi olmaya ve uzman olmaya gerek yok hatta Acronis'e de gerek yok, "Windows'un geri yedekleme ve geri yükleme merkezi" her zaman bunu kullanırım en temizi bu, yıllardır bunu kullanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…