Çözüldü Windows 11 Mavi Ekran Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Javulous

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1kUvCUJ0Hq7rQg6rRW17FnftCPNRSdM8_/view?usp=sharing
RAM
Corsair Dominator Platinum 2x16GB 3200Mhz CL16 Samsung B-Die
SSD veya HDD modeli
KC3000 1 TB
Ryzen 5 5600
32 GB RAM
B550 A PRO Anakart
TUF RTX 3080 OC Ekran Kartı

Dump dosyalarını aşağıya ekledim. Kuzenimin bilgisayarında alıyoruz hatayı. Oyunlarda, YouTube'da bile veriyor.

Dump Dosyaları

Çözüm
OC falan bir şey yapıyor mu? RAM'lerden şüphelendim, bi' test yapsın:
RAM'lerde OC mevcut. 3600 MHz CL16 1.4V yapmıştım. Fakat sistem kurulduğundan beridir böyle çalışmaktaydı. Mavi ekran son zamanlarda olmaya başladı. Windows güncellemesi ve ekran kartı güncellemesinden sonra olduğunu iddia ediyor kuzenim. Yine de RAM'lerdeki OC yi kapatıp A-XMP Profile 1 modunu açıp denemeye aldık. Sonuçları size aktarırım.

Sonuçları size aktarırım.
RAM OC kapatmak işe yaramadı hocam. Ekran kartı sürücüsünden şüpheleniyorduk, DDU ile silip eski bir versiyon (466.XX) kurduk ve düzeldi. Kaç gündür yapmamış. Sadece bazı oyunlarda ekran kartı kullanımında düşüklük yaşıyor. onun dışında problem yok.

@Bora Dere

RAM'lerde OC mevcut. 3600 MHz CL16 1.4V yapmıştım. Fakat sistem kurulduğundan beridir böyle çalışmaktaydı. Mavi ekran son zamanlarda olmaya başladı. Windows güncellemesi ve ekran kartı güncellemesinden sonra olduğunu iddia ediyor kuzenim. Yine de RAM'lerdeki OC yi kapatıp A-XMP Profile 1 modunu açıp denemeye aldık. Sonuçları size aktarırım.

Sonuçları size aktarırım.
RAM OC kapatmak işe yaramadı hocam. Ekran kartı sürücüsünden şüpheleniyorduk, DDU ile silip eski bir versiyon (466.XX) kurduk ve düzeldi. Kaç gündür yapmamış. Sadece bazı oyunlarda ekran kartı kullanımında düşüklük yaşıyor. onun dışında problem yok.

@Bora Dere

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı