Windows 11 mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 11

Muhteremkulkaya

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Kingston fury 3200 MHz 2×8 16 GB
SSD veya HDD modeli
Netac 250 GB M2 ssd
Ekran kartı
MSI GTX 1650 Nvidia 4 GB
Anakart
Asrock b450 steel legend
İşlemci
AMD ryzen 3600
Yeni toplanmış sıfır sisteme Windows 11 yüklerken recovery mavi ekran hatası alıyorum. Windows yüklenmiyor ne yapmalıyım arkadaşlar. Error code 0xc00000221 bu şekilde hata alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle ki sistem hiç açılmıyor ise ve CMD konsoluna erişimin varsa CMD üzerinden bozuk sistem dosyalarını onarım komutlarını dene: Rehber: Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak

Bunun yanında chkdsk x: /f /r komudunu da uygula.(X'i sistemin kurulu olduğu diskin harfi ile değiştir)

Şu videoya da bak ayrıca:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunların hiçbir işe yaramazsa disk ya da RAM sorunu da olabilir. Error code 0xc00000221 için Microsoft'un açıklaması:
Rich (BB code):
This bug check also might be caused by faulty hardware in the I/O path to the file, such as a disk error, faulty RAM, or a corrupted page file.

Şöyle ki sistem hiç açılmıyor ise ve CMD konsoluna erişimin varsa CMD üzerinden bozuk sistem dosyalarını onarım komutlarını dene: Rehber: Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak

Bunun yanında chkdsk x: /f /r komudunu da uygula.(X'i sistemin kurulu olduğu diskin harfi ile değiştir)

Şu videoya da bak ayrıca:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunların hiçbir işe yaramazsa disk ya da RAM sorunu da olabilir. Error code 0xc00000221 için Microsoft'un açıklaması:
Rich (BB code):
This bug check also might be caused by faulty hardware in the I/O path to the file, such as a disk error, faulty RAM, or a corrupted page file.

Bütün parçalar yeni. Sistem hiç kuramadım. Hatta eski ramler ilede denedim yine aynı sonuç oldu

Bütün parçalar yeni. Sistem hiç kuramadım. Hatta eski ramler ilede denedim yine aynı sonuç oldu
Biosa falan girebiliyorum açılırken. Windows yüklemeye başlayınca bu hatayı veriyor

Son düzenleme:
Bütün parçalar yeni. Sistem hiç kuramadım. Hatta eski RAM'ler ile de denedim yine aynı sonuç oldu

BIOS'a falan girebiliyorum açılırken. Windows yüklemeye başlayınca bu hatayı veriyor

-Baştan ISO dosyasını yükle, yanlış/bozuk şekilde yüklenmiş olabilir.
-Verdiğim komtuları videodaki gibi CMD ekranı üzerinden yazıp tekrar kontrol et.
-BIOS ekranından RAM hız aşırtması açık ise onu Default'a alıp tekrar dene.

Şimdide turuncu beyaz çizgili bir ekran hatası aldım. Herhengi bir yazı falan yok

Kullandığın format USB biçimlendirmesini UEFI formata uygun olarak baştan yap. NTFS şeklinde biçimlendir. Sorun devam ederse farklı bir USB üzerinden tekrar dene.

Hiçbir yöntem işe yaramazsa da donanımsal sorunlara bakmaya başlayabilirsin.

Son düzenleme:
Şimdide bu hatayı alıyorum kardeşim senin dediklerini yaptım

Kusura bakma seninde kafanı yoruyorum

Kusura bakma seninde kafanı yoruyorum

Dosya Ekleri

• IMG_20231012_222541.jpg
    IMG_20231012_222541.jpg
    254,5 KB · Görüntüleme: 24
Her şeyi yaptım. Anakartı iki defa garantiye yolladım sorun yok dediler. 3 tane RAM kiti aldım yeni hepsini denedim olmadı. BIOS en son sürüme güncelledim gene olmadı. Yebinilemediğim bir tek güç kaynağı kaldı. Ondan dolayı mavi ekran hatası alıyor olabil miyim acaba

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı