Windows 11 mi, Windows 11 LTSC IoT mi?

kenzai

Megapat
Yer
Trondheim
RAM
Crucial Ballistix 16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
Aorus 1TB M.2 PCI4
Ekran kartı
Palit RTX3050
Anakart
B550 Aorus Master
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Esenlikler, sistemim belirtildiği gibidir;

Windows 11 ile Windows 11 LTSC IoT arasında karar veremiyorum. Performans, stabilite ve uzun vadeli destek açısından hangisini tercih etmeliyim? Bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Windows 11 ile Windows 11 LTSC IoT arasında karar veremiyorum. Performans, stabilite ve uzun vadeli destek açısından hangisini tercih etmeliyim? Bilgilerinizi paylaşır mısınız?

LTSC de gecikme fazla deniyor daha uzun Update'i LTSC ve stabil Update'ler gelir LTSC'ye ama uzun destek de uygulama değil güvelik ve güncelleme açısızdandır düz windows 11'i seninki kaldırır.

@Notxr'in dediği gibi deneyimlemiş biri olarak söylüyorum ki LTSC sürümlerinde normal sürümlerden daha fazla gecikme hissediliyor. Ama sistem yükü açısından LTSC sürümleri daha başarılıdır.

@Notxr'in dediği gibi deneyimlemiş biri olarak söylüyorum ki LTSC sürümlerinde normal sürümlerden daha fazla gecikme hissediliyor. Ama sistem yükü açısından LTSC sürümleri daha başarılıdır.

Bende deyimledimwin 10 LTSC RAM fazla deyip Windows 7 attım o cihaza güncelledim legacy ile Firefox kurdum bir de şimdi oyun atacağım.

Windows 11 LTSC deneyimlemedim ama sistem özelliklerim seninkiyle neredeyse aynı Windows 11 kullanıyorum 1 yıl önce geçtim boştayken CPU 5 civarlarında RAM ise %30 kullanıyor ortalama 16 GB RAM var. Performans olarak sıkıntı yaşamadım.

LTSC de gecikme fazla deniyor daha uzun Update'i LTSC ve stabil Update'ler gelir LTSC'ye ama uzun destek de uygulama değil güvelik ve güncelleme açısızdandır düz Windows 11'i seninki kaldırır.

Bende deyimledimwin 10 LTSC RAM fazla deyip Windows 7 attım o cihaza güncelledim legacy ile Firefox kurdum bir de şimdi oyun atacağım.

Hepinize yanıtlar için teşekkür ederim. Güncellemeden ziyade stabilite derdindeyim. Aktif olarak Windows 10 LTSC IoT kullanıyorum ve telemetri, güncelleme ile ilgili de tüm ayarları kapatıyorum o sebeple pek bir fark göremedim. 3 ay oldu yükleyeli ama hiç tatmin etmedi anlatılan kadar iyi olmadığını anladım. Tüm yedeklemeleri yaptıktan sonra Windows 11'e geçiş yapacağım en mantıklısı o görünüyor şu anda. Zaten RAM yükseltmesi'de yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…