Windows 11 mouse Hz ve Hassasiyeti düştü

oguzdogan1999

Hectopat
Makaleler
1
Windows 11 ile gelen güncelleme farenin 1000Hz değerini 125Hz takılmasına neden oluyor. Oyunlarda farenin çok hızlanmasına ve buz üstünde kayıyormuş hissi vermesine yol açıyor. Oyun oynamak berbat hale geldi. Bu sorunu 2 yıldır yaşıyorum sorun Windows güncelledikten sonra oldu. Örnek oyunlar:
Windows işaretçi hızı 6, işaretçi hassasiyeti artır açık, fare 1000Hz.
Valorant da 400 DPI fare hızı 0.782'deyken inanılmaz hızlı ve kaygan hale getirdi ve 300 DPI fare hızı da 0,490 a çeksem bile aynı hissi vermiyor ve buzun üstünde kayıyormuş gibi davranıyor.
CS 2 de de aynı şekilde 400 DPI fare hızı 2.5'ten 300 DPI fare hızı 1.35 çekmek zorunda kaldım.
Güncelleme ile ilgili Reddit yazısı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En kötü çözüm olarak 2 yıl önceki Windows sürümünü yüklemeyi düşünüyorum ama bunu daha iyi bir yolu var mı?

Ekran görüntüsü 2024-10-10 141004.png

NOT: Bu sorunu Reddit de çok kişi yaşamış ve çözümü bulamamışlar.

Microsoft adminini bilgisayara bağladım o da yapamadı çözüm eski sürüme geçmek dedim ona sorunun kaynağını ve windows güncellemesini gösterdim hatta windows 11 de olduğu gibi windows 10 dada olduğunu söyledim geliştiricilere ileteceğini ve sorunun çözülmesini sağlandığında mail yoluyla size en güncel windows sürümünü yollayacağım dedi
Soruna neden olan kaynak:

Microsoft Engineer explaining what has changed
Hi folks, Microsoft engineer here! I posted back in July 2021 asking about people experiencing FPS drops in games when using high report-rate mice. I got a ton of feedback both in that post and via DMs, and now, I have a new ask - can you test out our improvements? They've officially reached Windows Insider build 25272:

Made a change to help improve performance when using a high report rate mouse while gaming.

By far, the biggest issue we saw in the traces we examined was a high number of background subscribers to mouse raw input. Every time a mouse input message was generated, we'd also have to deliver these raw input messages to all the subscribers, and all of that simultaneous activity across the recipient processes could cause the game itself to be slower in processing the input (taking away time spent rendering frames).

Pushed to an extreme, we could see a game taking longer to process the input than it took for new input to be delivered to it (since high report mice produce input so quickly). This could cause the game to get stuck in a loop of input processing, desperately trying to drain the input queue, all the while starving out its rendering.

We made two major changes to help this scenario:

We reduced or removed lock acquisitions from some APIs frequently called in this code path, allowing simultaneous recipients to make better forward progress without getting in each other's way.

We capped the rate at which background recipients of raw mouse input could receive messages, so e.g. instead of seeing 1000 messages per second for a 1000Hz mouse, it may only see 125 (but each containing the combined payload of the coalesced messages).

As part of testing, I made a stress-test setup on a laptop and tried out League of Legends - here's the before and after. The results are promising, but I'd love more real-world validation now that the changes are live! We're especially interested in understanding if the reduction of message generation to background subscribers results in any compatibility issues in applications - e.g. you could have some utility that reports your mouse FPS, and it may only say 125Hz instead of 1000Hz.

Please try it out if you can, and let me know how it goes.

çözüm bu güncellemeden önceki sürüme geçmek yani 2 yıllık windows sürümünü yüklemek çok üzücü

Son düzenleme:
Windows 11 ile gelen güncelleme farenin 1000Hz değerini 125Hz takılmasına neden oluyor. Oyunlarda farenin çok hızlanmasına ve buz üstünde kayıyormuş hissi vermesine yol açıyor. Oyun oynamak berbat hale geldi. Bu sorunu 2 yıldır yaşıyorum sorun Windows güncelledikten sonra oldu. Örnek oyunlar:
Windows işaretçi hızı 6, işaretçi hassasiyeti artır açık, fare 1000Hz.
Valorant da 400 DPI fare hızı 0.782'deyken inanılmaz hızlı ve kaygan hale getirdi ve 300 DPI fare hızı da 0,490 a çeksem bile aynı hissi vermiyor ve buzun üstünde kayıyormuş gibi davranıyor.
CS 2 de de aynı şekilde 400 DPI fare hızı 2.5'ten 300 DPI fare hızı 1.35 çekmek zorunda kaldım.
Güncelleme ile ilgili Reddit yazısı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En kötü çözüm olarak 2 yıl önceki Windows sürümünü yüklemeyi düşünüyorum ama bunu daha iyi bir yolu var mı?

Eki Görüntüle 2326126

NOT: Bu sorunu Reddit de çok kişi yaşamış ve çözümü bulamamışlar.

Microsoft adminini bilgisayara bağladım o da yapamadı çözüm eski sürüme geçmek dedim ona sorunun kaynağını ve windows güncellemesini gösterdim hatta windows 11 de olduğu gibi windows 10 dada olduğunu söyledim geliştiricilere ileteceğini ve sorunun çözülmesini sağlandığında mail yoluyla size en güncel windows sürümünü yollayacağım dedi
Soruna neden olan kaynak:

Microsoft Engineer explaining what has changed

çözüm bu güncellemeden önceki sürüme geçmek yani 2 yıllık windows sürümünü yüklemek çok üzücü

Bu da Türkçe çeviri; İngilizceden Google Çeviri'den Türkçe'ye çevirip yapıştırdım:

Merhaba arkadaşlar, ben Microsoft mühendisiyim! Temmuz 2021'de yüksek raporlama oranına sahip fareler kullanırken oyunlarda FPS düşüşü yaşayan kişilerle ilgili bir gönderi paylaşmıştım. Hem o gönderide hem de DM'ler aracılığıyla bir sürü geri bildirim aldım ve şimdi yeni bir sorum var - geliştirmelerimizi test edebilir misiniz? Resmi olarak Windows Insider derlemesi 25272'ye ulaştılar:

Oyun oynarken yüksek raporlama oranına sahip bir fare kullanırken performansı iyileştirmeye yardımcı olmak için bir değişiklik yapıldı.

İncelediğimiz izlerde gördüğümüz en büyük sorun, fare ham girdisine çok sayıda arka plan abonesi olmasıydı. Her fare girdisi mesajı oluşturulduğunda, bu ham girdi mesajlarını tüm abonelere iletmemiz gerekirdi ve alıcı süreçlerdeki tüm bu eş zamanlı etkinlik, oyunun girdiyi işlemede daha yavaş olmasına neden olabilirdi (kareleri işlemek için harcanan süreyi azaltırdı).

Aşırıya kaçıldığında, bir oyunun girdiyi işlemesinin, yeni girdinin kendisine iletilmesinden daha uzun sürdüğünü görebiliyorduk (yüksek raporlama fareleri girdiyi çok hızlı ürettiği için). Bu, oyunun girdi işleme döngüsünde takılıp kalmasına, girdi kuyruğunu boşaltmaya çalışırken aynı zamanda işlenmesini aç bırakmasına neden olabilir.

Bu senaryoya yardımcı olmak için iki önemli değişiklik yaptık:

Bu kod yolunda sıklıkla çağrılan bazı API'lerden kilit edinimlerini azalttık veya kaldırdık, böylece eş zamanlı alıcıların birbirlerinin yoluna çıkmadan daha iyi ilerleme kaydetmelerine olanak sağladık.

Ham fare girdisinin arka plan alıcılarının mesaj alabileceği hızı sınırladık, bu nedenle örneğin 1000 Hz'lik bir fare için saniyede 1000 mesaj görmek yerine, yalnızca 125 mesaj görebilir (ancak her biri birleştirilmiş mesajların birleşik yükünü içerir).

Testin bir parçası olarak, bir dizüstü bilgisayarda bir stres testi kurulumu yaptım ve League of Legends'ı denedim - işte öncesi ve sonrası. Sonuçlar ümit verici, ancak değişiklikler yayına girdiğine göre artık daha gerçek dünya doğrulaması istiyorum! Özellikle mesaj üretiminin arka plan abonelerine azaltılmasının uygulamalarda herhangi bir uyumluluk sorununa yol açıp açmadığını anlamakla ilgileniyoruz - örneğin farenizin FPS'sini bildiren bir yardımcı programa sahip olabilirsiniz ve 1000Hz yerine yalnızca 125Hz diyebilir.

Eğer yapabiliyorsanız lütfen deneyin ve bana nasıl gittiğini bildirin.

Bu işi yazılımla fareye (mouse) doping yapmak uygunsuz hareket içerir ve adil olmaz,hız tam normal dengede olmalı.Sadece oyunda eklentileri kaldırıp denemek gerekir...Oyun yazılımı mantiken oyunda hızı sabit tutmalı. Bu iş bitcoin madenciliği gibi yarışa girerse murat 131 ve lüks mercedesi yarışa sokmaya benzer windows bu işte bocalar!Devamlı yeni windows kurmak gibi iş oluşur. Gerekeni Mikrosoft veya oyun firmaları düşünsün!

Bu da Türkçe çeviri; İngilizceden Google Çeviri'den Türkçe'ye çevirip yapıştırdım:

Merhaba arkadaşlar, ben Microsoft mühendisiyim! Temmuz 2021'de yüksek raporlama oranına sahip fareler kullanırken oyunlarda FPS düşüşü yaşayan kişilerle ilgili bir gönderi paylaşmıştım. Hem o gönderide hem de DM'ler aracılığıyla bir sürü geri bildirim aldım ve şimdi yeni bir sorum var - geliştirmelerimizi test edebilir misiniz? Resmi olarak Windows Insider derlemesi 25272'ye ulaştılar:

Oyun oynarken yüksek raporlama oranına sahip bir fare kullanırken performansı iyileştirmeye yardımcı olmak için bir değişiklik yapıldı.

İncelediğimiz izlerde gördüğümüz en büyük sorun, fare ham girdisine çok sayıda arka plan abonesi olmasıydı. Her fare girdisi mesajı oluşturulduğunda, bu ham girdi mesajlarını tüm abonelere iletmemiz gerekirdi ve alıcı süreçlerdeki tüm bu eş zamanlı etkinlik, oyunun girdiyi işlemede daha yavaş olmasına neden olabilirdi (kareleri işlemek için harcanan süreyi azaltırdı).

Aşırıya kaçıldığında, bir oyunun girdiyi işlemesinin, yeni girdinin kendisine iletilmesinden daha uzun sürdüğünü görebiliyorduk (yüksek raporlama fareleri girdiyi çok hızlı ürettiği için). Bu, oyunun girdi işleme döngüsünde takılıp kalmasına, girdi kuyruğunu boşaltmaya çalışırken aynı zamanda işlenmesini aç bırakmasına neden olabilir.

Bu senaryoya yardımcı olmak için iki önemli değişiklik yaptık:

Bu kod yolunda sıklıkla çağrılan bazı API'lerden kilit edinimlerini azalttık veya kaldırdık, böylece eş zamanlı alıcıların birbirlerinin yoluna çıkmadan daha iyi ilerleme kaydetmelerine olanak sağladık.

Ham fare girdisinin arka plan alıcılarının mesaj alabileceği hızı sınırladık, bu nedenle örneğin 1000 Hz'lik bir fare için saniyede 1000 mesaj görmek yerine, yalnızca 125 mesaj görebilir (ancak her biri birleştirilmiş mesajların birleşik yükünü içerir).

Testin bir parçası olarak, bir dizüstü bilgisayarda bir stres testi kurulumu yaptım ve League of Legends'ı denedim - işte öncesi ve sonrası. Sonuçlar ümit verici, ancak değişiklikler yayına girdiğine göre artık daha gerçek dünya doğrulaması istiyorum! Özellikle mesaj üretiminin arka plan abonelerine azaltılmasının uygulamalarda herhangi bir uyumluluk sorununa yol açıp açmadığını anlamakla ilgileniyoruz - örneğin farenizin FPS'sini bildiren bir yardımcı programa sahip olabilirsiniz ve 1000Hz yerine yalnızca 125Hz diyebilir.

Eğer yapabiliyorsanız lütfen deneyin ve bana nasıl gittiğini bildirin.

Google çeviri böyle yazıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı