Rehber Windows 11 not defterini koyu mod yapmak

• Konuyu başlatan Silinen üye 311895
  • Başlangıç Tarihi
Anlamakta zorluk çekiyorsunuz galiba. Windows güncelleştirmeyi yaparsan gerek kalmıyor.

Adam bana diyor ki "güncelleştirince geldi" adam hiç bakmıyor ki. Azıcık üste baksa durumu anlatıyorum ama yok!

Ya hocam, Windows güncellemesini yaptıktan sonra Microsoft Store'dan güncelleme yaptım. Not defterini açınca Windows'u koyu mod olarak kullandığım için direk koyu modda açıldı.

Sistem varsayılan olarak geliyor zaten. Benim dediğim şey güncelleme yapmadan gelmiyor. Ben yanlış anlamışım o ayar işaretini dediğini zannettim.

Anlamakta zorluk çekiyorsunuz galiba. Windows güncelleştirmeyi yaparsan gerek kalmıyor.

Adam bana diyor ki "güncelleştirince geldi" adam hiç bakmıyor ki. Azıcık üste baksa durumu anlatıyorum ama yok!
Windows Update ya da Microsoft Store fark etmez. Güncellemeden sonra başlangıçta tema sistem varsayılan olarak ayarlanıyor.

Ek olarak boş triggerlarınız sizi gülünç duruma sokuyor.

Windows Update ya da Microsoft Store fark etmez. Güncellemeden sonra başlangıçta tema sistem varsayılan olarak ayarlanıyor.
Tema varsayılan olarak aldığını size anlattım zaten. Açık mod kullanıyorsan açık mod olarak devam ediyor ki "sistem varsayılan" seçikse, windows kullandığın temaya göre yapıyor.

Okumadan, yorum yapmasanız olmuyor mu?

Windows 11’e geçilir mi ne diyorsunuz?
Tepki süresinin yavaşlığından şikayetçiydim ancak bir iki haftadır kullanıyorum, alışınca hissedilmiyor. Onun dışında birkaç bug var:

1- Tarayıcıdan uygulamaya geçiş yapamıyorum

2- Bazen şu kısım buga giriyor orada ölü alan oluşuyor. Yani şeffaf kalıyor ama altındaki şeye de tıklayamıyorum, kapatamıyorum da. Ve explorer.exe'yi yeniden başlatmadığım sürece düzelmiyor.

3- Grafik tasarım programlarıyla uğraşan biriyim. Program açıkken masaüstündeki bir görseli sürükleyip görev çubuğundan program ikonuna getirdiğimde içe aktaramıyorum. İlla program penceresini küçültüp aktarmam gerekiyor:

Bir de beğenmediğim bir nokta var. Bildirim paneli ve takvim. Kesinlikle Windows 10'daki bildirim paneli daha belirgin ve işlevseldi. Takvim de bildirim panelinden bağımsız olduğu için daha hoş bir detaydı. Ancak Windows 11'de şöyle:

Tamamen tercih meselesi. Ben alıştığım için şimdilik idare ediyorum. Ama bahsettiğim şeyler düzeltilirse fena olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…