Windows 11 notebook M.2 SSD olmasına rağmen ilk açılışta HDD yavaşlığında

The Child

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8gb 3200mhz single
SSD veya HDD modeli
256gb m2 ssd + 240gb corsair sata ssd
Ekran kartı
Nvidia Mx 330
İşlemci
i5 1135G7
Windows 11 yüklü olan Dell Vostro 3400 model cihazım ilk açılışta bir 20-30 sn kadar bir sürede anca kendine geliyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Düzenli olarak virüs taraması yapıyorum başlangıç uygulamalarının hepsi devre dışı. Sorun ne anlayamadım. Acaba Windows 11 için 8 GB RAM yetmiyor mu? 16 ya yükseltsem düzelir mi? SSD performansı görseldeki gibi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-10-03 132652.png
    36,9 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Hızlı başlatma açıksa kapatmayı, kapalıysa açmayı dener misiniz BIOS'ta?

Hızlı başlatma açıksa kapatmayı, kapalıysa açmayı dener misiniz BIOS'ta?
BIOS'ta şu şekilde 3 tane seçenek var. Ayarı minimal seçeneğine getirdim biraz daha iyi oldu fakat istediğim akıcılığı hala yakalayamadım. Windows 10 iken çok daha akıcı ve hızlıydı. Sorunun Windows 11 kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım.

Dosya Ekleri

• IMG_20221003_141430.jpg
    374 KB · Görüntüleme: 38
Hocam Windows 10 kullanmanızı tavsiye ederim çünkü Windows 11 kaynaklı bir sorun olabilir dediğiniz gibi. Ben Windows 11 kullanıyorum ve açılış hızını beğeniyorum ama tabii ki her donanım aynı değil. Eğer geri dönerseniz sonucu buraya yazarsanız güzel olur.

Evet sorunu çözdüm gerçekten de RAM yetersiz geliyormuş 11 için. +8gb ekledim ve performansta ciddi bir artış oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…