Windows 11 orijinal mi?

548531

Hectopat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
SSD
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
i-1240P
Kendim bilgisayar almıştım sıfır, içinde işletim sistemi ile geldi. Acaba orijinal midir? Slmgr /dlv yazdığımda KMS volume channel tarzı şey çıkıyor. Ayrıca slmgr /xpr yazdığımda şu tarihte etkinleştirme süresi dolacak diyor pek emin olamadım. Eğer orijinal değilse format atıp orijinal kuracağım.
Edit:
İşlemci i5-1240p

1732460224729.png

1732460300061.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Nereden aldın hocam konuyla ilgili değil ama o işlemciyi ilk kez gördüm.

MAK key kullanılmış. Toplu etkinleştirmede 1000 bilgisayara 1-2 yıl vb. süre için kullanılır. Orijinal olabilir ancak internette satılan ucuz lisanslar da MAK key çıkabiliyor. 2. el falan aldıysan büyük ihtimalle ucuz lisanslardandır.

MAK key kullanılmış. Toplu etkinleştirmede 1000 bilgisayara 1-2 yıl vb. süre için kullanılır. Orijinal olabilir ancak internette satılan ucuz lisanslar da MAK key çıkabiliyor. 2. el falan aldıysan büyük ihtimalle ucuz lisanslardandır.

Evet aynen öyle.

Aslında büyük bir mağazadan aldım. Türkiye'de 25 tane falan şubeleri var, farklı şubelerde. İşlemci ise güçlü bir işlemci. Dava yerim belki diye ad vermeyeceğim.
O zaman orijinal degildir mağazalardan alınan PC'lerde OEM key olması lazım od a anakarta gömülü ve o PC'ye özel olur.

Hmm anladım hocam ama büyük ihtimale MAK key kulanılmış tamam MAK key kullanabilir ama dandiğinden kullanmışlar.

Hmm anladım hocam ama büyük ihtimale MAK key kulanılmış tamam MAK key kullanabilir ama dandiğinden kullanmışlar.
O zaman orijinal degildir mağazalardan alınan PC'lerde OEM key olması lazım od a anakarta gömülü ve o PC'ye özel olur.
Tamamdır, sağ olasınız. Peki Windows 10 mu gider bu sisteme yoksa 11 mi?

Sistem
16 GB ddr4 ram
RTX 3050 Ekran kartı
i5-1240P işlemci
520 GB SSD

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı