Windows 11 orijinal USB hazırlama

Youtı

Decapat
Daha fazla  
Windows 11 orijinal ISO sunu indirdim ama Rufus ile bootable yapacakken tek seçenek NTFS olarak gözüküyor ama anakart UEFI bu yüzden kuramadım bunu kurmanın bir yolu var mı?
Anakart: B450 S2H V2

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 orijinal ISO sunu indirdim ama Rufus ile bootable yapacakken tek seçenek NTFS olarak gözüküyor ama anakart UEFI bu yüzden kuramadım bunu kurmanın bir yolu var mı?
Merhaba ben yeni laptop siparişi verdim de UEFI olup olmadığını nasıl anlayabilirim.

Hocam Rufus'da onun için MBR seçeneğini seçmeniz lazım diye biliyorum. NTFS olsada MBR olarak Boot edebiliyordunuz sanırım.

Merhaba ben yeni laptop siparişi verdim de UEFI olup olmadığını nasıl anlayabilirim.
Hocam konu açmanız daha iyi olabilir ama yine de cevaplayabilirim. Cihaz yeni ise (Yani 2017-2021 model cihazlarından bahsediyorum) büyük ihtimalle UEFI destekliyordur (Genel olarak destekliyor kesin değil).

GPT ve NTFS olarak yazdıracaksınız. Rufus, bu tarz büyük ISO dosyaları için UEFI:NTFS isimli bir önyükleyici kullanıyor. Bu yöntem ile bu tarz büyük ISO dosyaları NTFS bölüntüye yazılırken UEFI'nin de USB'yi tanıyabilmesi için bir FAT16 bölüntüsü oluşturuluyor ve bu bölüntüye de NTFS sürücüsü ve UEFI:NTFS önyükleyici yazılıyor.

Ancak bu önyükleyici GPLv3 ile lisanslandığından ve Microsoft hiçbir şekilde GPLv3 lisanslı bir önyükleyiciye Secure Boot imzası vermediğinden dolayı Secure Boot açıkken bu medyadan Boot edemezsiniz. Kurulumdan önce Secure Boot mutlaka kapalı olmalı.

Ayrıca Windows 11 için AMD fTPM ayarını da açmanız gerekli. Yoksa "This PC can't run Windows 11" hatası alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…