Microsoft aynı anahtarı 6 kez kullanmaya neden izin veriyor ki? Özellikle OEM anahtarıysa. Böyle olduğunu bilsem almazdım. Bu durumda bir sorum var. Şimdi yeni gönderdikleri anahtarı kullansam ve anahtarı karalisteye alsalar bilgisayarımla gelen standart lisans orada kalacak mı? Yoksa o da mı iptal olacak? Bir de bu karalisteye alımma ihtimali olan anahtarları kullanmanın başka herhangi bir tehlikesi var mı?
Attıkları epostada da dedikleri gibi yazıyordu. Biraz daha detaylandırayım. Yeni bir anahtar gönderdiler. Epostanın devamında ise yeni kod ile Pro'ya "yükseltmem" ve eski kodla da "etkinleştirmem" gerekiyormuş.
1 kere etkinleştirdikten sonra sorun yok.
Black list yapınca sadece FreeDOS'tan veya ilk defa yeni etkinleştirme yapmaya calısanlar etkinleştiremiyor, key aktif iken etkinleştirenler (donanım degiştirmedigi sürece) sıkıntı yasamıyorlar. Donanım degiştirsede Microsoft arayarak 1 kereye mahsus manuel etkinleştirme yapınca diger formatlrda key girmese bile oto etkinleştirir.
Zamanında cracklı W7leri bile orijinale cevirdi Microsoft.
8'den Windows 10'a yukseltmeye bile izin verdi vs.
Microsoft'un bireyselde pek beklentisi yok. Pazarda hakimiyet olma stratejisi diyorum ben.
Ofis ve kurumsalda milyarlarca USD kar yapıyor zaten.
Bireyselde son kullanıcı, aynı zamanda kurumsal/ticaride de kullanıcı olunca pazarı domine ediyor tabii ki de.
"Yeni kod ile Pro'ya "yükseltmem" ve eski kodla da "etkinleştirmem" gerekiyormuş."
Burada yine yanlıslık var Pro'ya yükseltmeye niye gerek var?
Pro kurduysan Pro keyi girer etkinleştirirsin.
Siz Home kurup Pro key aldıysanız anlarım. Home da Pro key girersiniz Pro'ya yükseltme yaparsınız.