Windows 11 Pro vs Home

01Asmodeus

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Sizce hangisini kurmalıyım. Fiyat farkı yok hatta Pro daha ucuz. Ama oyun için Pro'da bir sürü gereksiz olduğundan Pro'nun daha ağır olduğundan endişe ediyorum doğru mudur?

Özellikler:
RTX 4070
Ryzen 9 7940HS
16 GB 4800 MHz RAM
512 GB SSD (2TB'lik Samsung 970 EVO Plus almayı düşünüyorum Windows'u ona mı kurmalıyım?)

Son düzenleyen: Moderatör:
Home ve Pro arasında pek bir fark var denemez ancak sisteminiz sizi sürekli Pro almaya yönlendirecektir. Pro alabilirsiniz ancak klasik işler için kullanacaksanız Home daha iyi.

Ben şahsen Pro kullanıyorum. Herhangi bir performans sorunu yaşamadım.

Zaten 16 GB RAM, 7940HS işlemci ve 4070 ekran kartı var. Pro kurun gitsin.

Ayrıca daha standart sistemlerde de Pro kullanırdım. Çünkü Pro sürümünde daha fazla servis olsa da bu servisler kullanılmadığında çalışmıyor zaten. Yani Pro'nun ek özelliklerini kullanmayacaksanız zaten Home ile bir performans farkı yok.

Pro sürümünde Hyper-V, Grup İlkesi, Remote Desktop gibi özellikler olduğu için Pro öneririm. Hem otomatik güncellemeleri ve sürücü güncellemelerini kapatmak da mümkün Pro'da. Home'da bunların hiçbiri normal yollarla kapatılamıyor.

Ancak Pro lisansı alırken dikkat edin. Genelde ucuz olan Pro lisansları toplu MAK lisanslar oluyor. Bunların da banlanma ihtimali yüksek. Home'da zaten toplu lisans seçeneği olmadığı için tüm Home lisansları ya Retail ya OEM olmak zorunda. Pro lisanslarında ise OEM veya Retail olmasına dikkat edin.

Ben şahsen Pro kullanıyorum. Herhangi bir performans sorunu yaşamadım.

Zaten 16 GB RAM, 7940HS işlemci ve 4070 ekran kartı var. Pro kurun gitsin.

Ayrıca daha standart sistemlerde de Pro kullanırdım. Çünkü Pro sürümünde daha fazla servis olsa da bu servisler kullanılmadığında çalışmıyor zaten. Yani Pro'nun ek özelliklerini kullanmayacaksanız zaten Home ile bir performans farkı yok.

Pro sürümünde Hyper-V, Grup İlkesi, Remote Desktop gibi özellikler olduğu için Pro öneririm. Hem otomatik güncellemeleri ve sürücü güncellemelerini kapatmak da mümkün Pro'da. Home'da bunların hiçbiri normal yollarla kapatılamıyor.

Ancak Pro lisansı alırken dikkat edin. Genelde ucuz olan Pro lisansları toplu MAK lisanslar oluyor. Bunların da banlanma ihtimali yüksek. Home'da zaten toplu lisans seçeneği olmadığı için tüm Home lisansları ya Retail ya OEM olmak zorunda. Pro lisanslarında ise OEM veya Retail olmasına dikkat edin.
Retail alacağım hocam.

2 side aynı satıcı aynı ürün biri neden 25 tl de diğeri 50tl sizce hangisini alayım ?

Retail alacağım hocam.

2 side aynı satıcı aynı ürün biri neden 25 TL de diğeri 50TL sizce hangisini alayım?

Hocam PTT AVM'den almayın bende PTT AVM'den alacaktım vazgeçtim onun yerine bunu alın bende dün attığım linkten aldım ve Windows 11 Kurarken ürün anahtarını girdim sorun olmadı. Yani Windows 10 ürün anahtarı Windows 11'de çalışıyor Sadece para tuzağından ibaret.

Hocam PTT AVM'den almayın bende PTT AVM'den alacaktım vazgeçtim onun yerine bunu alın bende dün attığım linkten aldım ve Windows 11 Kurarken ürün anahtarını girdim sorun olmadı. Yani Windows 10 ürün anahtarı Windows 11'de çalışıyor Sadece para tuzağından ibaret.

Hocam forumda ptt avm den alan çoktu neden öyle dediniz ?

Hocam forumda PTT AVM'den alan çoktu neden öyle dediniz?

Sıkıntı çıkabilir diye dedim onun yerine sağlam lisans daha güvenli ama siz bilirsiniz. Ben attığım keyi dün aldım çok kısa sürede teslim edildi sorunsuz çalıştı ondan dolayı önerdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı