Sorunu şu şekilde çözdüm ama bireysel hatamı - Windows hatası emin değilim.
2428 versiyonu yükledim arkadaş önerisi ile.
Sadece driverları yükleyerek, akabine daha önce indirdiğim 64 Bit BS5 install ile Online yükleme yaptırdım. İlk yükleme sonrasında kendi çalıştırdığı için klasik Hyper hatası ve kendi önerisi ile restart yaptım. Yine aynı hata ve çözüm önerisi restart derken 3 defa aynı sorun ile çözüm olmadı. Bende shurtcut üzerinden uyumluluğu çalıştırdım, hatanın listede olmadığını, Windows serisini bilmediğimi işaretleyerek ilerledim.
Sınama adımında sorunsuz çalışınca tüm ayarları kaydettirdim.
Ve çalıştırıp Windows 10 da aldığım Backup ile restore yaptım sanal sistemi. Sorunsuz restore sonrası çalıştı. 2-3 saat farklı zamanda Bs'yi aç kapa yaparak çalışmaya devam edince, tüm sistemi kapattım. Bugün yine PC'yi açtığımda sorunsuz çalışmaya devam ediyorum şu an için.
Sistemde şu an için Win-Update ile Defender ve de telemetry gibi hiç kullanmadıklarım ile Edge yok. Chrome olarak da portable kullanıyorum.
Evet, maalesef 3-5 ay önce sorunsuz yüklenen bs Online install ile hata veriyor.
Çözümü uyumluluk adımlarında bulabildim. Daha öncekinde yapmıştım ama ya kayıt etmeyi unuttum ya da adımlarda hata yaptım emin değilim.
Selam.