Windows 11 QEMU yavaş çalışıyor

MadenSuyuTR

Hectopat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
/ Excalibur G770 / 8 GB RAM / 4GB VRAM GTX1650 / 500GB M.2 SDD / İ5-12450H 2.50GHZ / Windows 11 Home /
Merhaba. VMware artık kullanmak istemiyorum bu yüzden QEMU kulanacağım ancak diski kuruyorum her şeyi ayarlıyorum ve çok yavaş çalışıyor. Nasıl kullanacağımı bilen biri var mı? Bu arada qtemu bende çalışmıyor veya indiremedim.

QEMU’nun yavaş çalışmaması için KVM hızlandırmasını aktif etmen gerek. Linux’ta -enable-kvm bayrağını kullanabilirsin. Disk performansını artırmak için VirtIO sürücülerini dene. RAM ve CPU’yu artırarak da hızlanabilir. QTEMU çalışmıyorsa Virt-Manager’ı kullanabilirsin dostum.

Windowsda yok sanırım.

Evet kral Windows’ta QEMU için KVM hızlandırması yok, ancak Hyper-V’yi etkinleştirerek performansı artırabilirsin. Ayrıca, QEMU for Windows sürümünü kullanmayı deneyebilirsin.

Evet kral Windows'ta QEMU için KVM hızlandırması yok, ancak Hyper-V'yi etkinleştirerek performansı artırabilirsin. Ayrıca, QEMU for Windows sürümünü kullanmayı deneyebilirsin.

Hyper v Windows Pro da olduğu için onu da kullanamıyorum :/

QEMU for Windows sürümünü deneyebilir, VirtIO sürücülerini ve -cpu host gibi optimizasyonları kullanabilirsin. Ayrıca, WSL üzerinden Linux ortamında QEMU’yu çalıştırmak da var.Bi’ deneyin.

QEMU-System-X86_64 -m 4G -smp cores = 4 -HDA disk. İmg -CD-ROM Windows. ISO -boot D -VGA std -name "Windows vm"

Böyle bir şey buldum böyle deniyorum.

Hocam kod doğru gözüküyor ancak bildiğim kadarıyla şunu düzenleyip,denemenizi tavsiye ederim.

qemu-system-x86_64 -m 4G -smp 4 -hda disk.img -cdrom Windows.iso -boot d -vga virtio -name "Windows VM"

Biliyorum. Yazım denetimi yaptım o yüzen oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…