Windows 11 RAM Kullanımını Düşürme

Merhaba, 2 GB RAM laptopuma Windows 11 kurdum boşta iken tam 1,1 GB RAM kullanıyor, bunu düşürme ihtimalim var mı?

Gereksiz uygulamaları silebilir veya kapatabilirsin mesela Windows+r yapıp çalıştır kısmına services.msc yaz ve gereksizleri sil 1, 1GB ise işte 800 MB falan düşer yüksek ihtimalle.

Hocam Linux'u Dual boot olarak kullanıyorum genelde.
Dual boot yapınca bilgisayarın varsayılan olarak Windows olarak açılmasını ayarlayamıyorum. Direkt Linux açılıyor ama ben genelde Windows kullanıyorum ve evde de linux kullanabilen olmadığı için sorun oluyor. (Konuyla pek ilgisi yok).

Ben şu anda o laptop a bir Windows 7 kurmuştum hala taş gibi ben şu anda Windows 11 kullanıyorum ama 2 yıl önce Windows 7'li bir bilgisayarım vardı ve 8-9 yıl kullandım o PC'yi Windows 7 candır. Bende RAM kullanımı fazla RAM 16 olduğu için daha hızlı çalışması içinde 7 GB gibi bir şey kullanıyor.

Hocam PC'de uefi ve legacy varsa uefi'ye windows legacy'e linux kurun boot menüden geçiş yapın.
Bende SSD de yok. Windows 11 iyi bir tercih değil anlaşılan.

Hocam PC'de UEFI ve legacy varsa UEFI'ye Windows Legacy'e Linux kurun boot menüden geçiş yapın.

Bende SSD de yok. Windows 11 iyi bir tercih değil anlaşılan.

Tabii ki de HDD'e Windows 11 kurarsan genellikle kasar çünkü daha stabil değil HDD'lerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…