Windows 11 Release Preview ve beta farkı

Kartos3

Kilopat
Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba, release Preview ve beta farkı tam olarak nedir? Daha önceki bilgisayarımda Windows 10 beta kullanıyordum ve bir sorun ile karşılaşmamıştım. Beta ile release Preview arasında çok büyük farklar var mı? Sadece yenilikleri görüp az sorun yaşayacağım bir Build kullanmak istiyorum. Bir de beta her ay güncelleme alacakmış galiba fakat tam olarak bir bilgim yok. Aydınlatırsanız çok sevinirim.

Beta gelişim ve yapılandırma süreci olduğu için ardı ardına gelen güncellemer doğal release Preview ise çıkış öngösterimi yani beta sürümü biter release çıkar patch Note olur yama notları yani çıkışdaki yenilikler eklentiler ve betadan sonra gelen bir takım değişiklikleri gösterir.

Her şeyin ilki her zaman güncelleme alır rayına oturması için bilhassa release olmuş sürüm zaten güncellemesini almıştır her sürüm release diye tabir edilir zaten örneğim Windows 11 xxxxxx kodlu sürümün release tarihi der bakarsın yama notlarına güncelleme faydalıysa aldığın bir hatayı düzeltiyorsa güncellersin gibi düşün. Oklar Preview diyorsa yeni bir gelişim olmuş demektir yeni gelişim de tabii ki rayına oturana kadar patch alacaktır bu durumda güncelleme sıklılığı kaçınılmaz. Kesin olmamakla birlikte, aradaki güncelleme sıklığı zaman farkı betaya göre uzun sürebilir elbette.

Arkadaşlar merhaba, release Preview ve beta farkı tam olarak nedir? Daha önceki bilgisayarımda Windows 10 beta kullanıyordum ve bir sorun ile karşılaşmamıştım. Beta ile release Preview arasında çok büyük farklar var mı? Sadece yenilikleri görüp az sorun yaşayacağım bir Build kullanmak istiyorum. Bir de beta her ay güncelleme alacakmış galiba fakat tam olarak bir bilgim yok. Aydınlatırsanız çok sevinirim.
Beta kanalı, Windows 11 2022 Güncelleştirmesi için Moment Güncellemelerinin yapılarını kapsar ve ileri de Windows'un çıkacak özellik güncellemeleri de Dev kanalından sonra barındırır. Beta kanalı moment derlemeleri, Windows 11 2022 Güncelleştirmesi yüklü cihazlarda küçük bir güncelleme olarak gelir.

Sürüm ön izleme kanalı ise kalite ve güvenlik önizleme güncellemelerinin önizlemesini kapsar ve Windows'un çıkışa yakın büyük sürümlerini de sunar, bu sürümlerin kararlılığı RTM sürüme yakın olduğu için sorun yaşam riski en düşük kanaldır.

Tüm kanalları test etmiş birisi olarak Insider Preview derlemesi yüklemek istiyorsanız ve yeni özellikleri erkenden görmek istiyorsanız Beta kanalını tercih edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı