Windows 11 Rufus USB format ve yükleme nasıl yapılır?

oguzhan231

Decapat
Merhaba, bilgisayarı formatlamak için USB'yi takıp Windows 11 ISO dosyasını yükledim. Ancak yanlış bir şey yapmışım. Rufus programını yarıda iptal etmeye çalıştığımda "vazgeçmek, aygıtı kullanılamaz hale getirir" hatasını alıyorum. İşlemin tamamlanmasını bekledikten sonra aynı USB'ye tekrar Windows 11 ISO dosyasını yükleyebilir miyim? Eğer bu mümkün değilse, nasıl yükleyebilirim?

Yükleyebilirsin tekrar aynı şeyi yapacaksın. Ancak Rufus USB'yi ikiye bölecektir. Disk yönetiminden küçük birimi silip tekrar Rufus'tan format USB'si oluşturabilirsin.

Disk yönetimi'nde 1 MB'lık uefı_ntfs adlı bir alan oluşmuş. Bu alanı ve USB'ye yüklenen tüm dosyaları silip, Rufus ile baştan yükleme işlemini yapabilirim, değil mi?

Disk yönetimi'nde 1 MB'lık uefı_ntfs adlı bir alan oluşmuş. Bu alanı ve USB'ye yüklenen tüm dosyaları silip, Rufus ile baştan yükleme işlemini yapabilirim, değil mi?

Aynen öyle. O alani sağ tıkla birim sil de. Sonra USB'yi biçimlendir. Rufus'tan kurmaya başla.

Teşekkürler, son bir soru daha sormak istiyorum: Biçimlendirirken otomatik olarak NTFS seçildi, FAT32'nin yanında ise "varsayılan" yazıyor. Hangisini seçmem daha doğru olur?

Net bilgim yok ancak NTFS olması gerek bildiğim kadarıyla. Sorun yok diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…