Windows 11 Sandbox kullanırken nelere dikkat edilmeli?

floypui

Hectopat
Merhabalar, Windows 11'in kendi içinde sanal makine özelliği olduğunu öğrendim. İlk defa sanal makine kullanacağım. Sanal makinedeki şüpheli bir dosyayı kopyalarsak ana bilgisayarımda da kopyalanmış mı olur veya yanlışlıkla ana bilgisayarıma yapıştırabilir miyim sanal bilgisayarımda kopyaladığım dosyayı? Nelere dikkat etmeliyim? İnternetten Türkçe yama ve mod indirirken kullanmayı düşünüyorum.

Sanal makine zaten ana bilgisayarınızın içinde oluşturulduğu için bütün dosyalar ana bilgisayarınızda saklanır fakat sanal makinenin depolaması bir sanal disk dosyası olduğu için tam olarak ana bilgisayarınıza kopyalamış olmazsınız. Sanal makineyi kapattığınız zaman sanal disk sıfırlanıyor zaten.

Peki sanal makinede kopyala dediğim bir dosyayı ana bilgisayarıma yapıştırabiliyor muyum?

Windows 11 için sandbox nasıl kuruluyor ?
Türkçe oyun yamaları için bilgisayarıma VirualBox kurmak zorunda kaldım ve Tekrardan windows 11 kurdum.
Malum, Hemen hemen bütün Türkçe yama sahipleri exe kurulum paketi hazırlıyorlar ve Virustotal'den hepsi temiz çıkmıyor.

Windows özelliklerini aç veya kapat bölümünden açılıyor internette anlatanlar var.

@dikiştutmazabi Windows + R > optionalfeatures. Açılan ekranda "Sanal Makine Platformu", "Windows Hiper Yöneticisi Platformu" ve "Windows Korumalı Alanı"nı işaretleyip bilgisayarı yeniden başlatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…