Çözüldü Windows 11 select the driver to install adımında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
RAM
16
Herkese merhaba. MSI Z390-A Pro anakartta bir sorun yaşıyorum. Windows 10'da hiçbir şekilde güncellemeleri yükleyemiyorum.

Ayrıca Windows 11 yüklemek istiyorum. Anakartın Windows 11 destekli olması için BIOS güncellemesi yaptım.

Bu linkteki ISO dosyasını indirip Rufus ile USB'ye yazdım. Aynı şeyi Microsoft'un sitesinden indirdiğim ISO dosyası ile de yaptım ama olmadı.

Bu sorun çıkıyor. Anakartın sitesinden Intel Rapid Storage Technology driver yükledim, yine aynı.

BIOS menüsünde tprm 2.0 açık. Ancak BIOS'ta VMD ayarını bulamıyorum. Hiçbir şekilde çıkmıyor.

Bilgisayara bir türlü Windows 11 yükleyemedim.

Bunun çözümü ile yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ventoy kur USB'ye ISO dosyasını da USB'nin içine at öyle kurmayı dene.
Windows 11'i Rufus ile kurmak sorun çıkartıyor dediğimde bana kimse inanmıyordu. Kanıtı burada.
Ben yıllardır böyle yapıyordum. Sorun olmamıştı. Şimdi şaşırdım. USB'ye windowsu ben kurmadım, nasıl oldu bilmiyorum ama Rufus ile kurmam artık. Tek alternatif windowsun kendi uygulaması sanırım.

11 özelinde bir sorun olduğunu düşünüyorum ben Windows 11 kuracağım zaman Windows kurulum aracı kullanıyorum sadece.

11 özelinde bir sorun olduğunu düşünüyorum ben Windows 11 kuracağım zaman Windows kurulum aracı kullanıyorum sadece.
Anladım. Windows 11 için tam bir bilgim yok çünkü USB'leri hep 10 ve 7 için yapıyordum. Windows 11 hala bana karışık bir işletim sistemi olarak gözüküyor.

Anladım. Windows 11 için tam bir bilgim yok çünkü USB'leri hep 10 ve 7 için yapıyordum. Windows 11 hala bana karışık bir işletim sistemi olarak gözüküyor.

Hocam şu an aynı hatayı bende yaşıyorum. Ventoy ile nasıl kurdunuz internette detaylı video bulamadım.

Hocam şu an aynı hatayı bende yaşıyorum. Ventoy ile nasıl kurdunuz internette detaylı video bulamadım.
Hocam ben değil arkadaşımın bir tanıdığı yaptı. O nedenle tam olarak bilemiyorum. Ama harici hiçbir şey ile çözememiştim ben. Anakart driverını USB'ye kurma vs. olmamıştı. Windows'un kendi aracı ile USB'ye yüklemeyi deneyin isterseniz. Ben bunu yapmamıştım.

Cevabınız için teşekkür ederim bugün bir de 23H2 versiyonunu deneyeceğim artık olmazsa daha fazla uğraşamam bilgisayarcıya götüreceğim.

Ya da Windows 10 kurup oradan da güncelleme yapabilirsiniz hocam. Olabilir bence.

Hocam evde 2.PC olmadığı için arkadaşa yaptırıyorum yani sürekli deneme şansım olmuyor bugünde 23H2 kurmasını söyledim USB alınca deneyeceğim olmazsa bilgiyarcıda yaptıracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…