Rehber Windows 11 spotlight "bu resim hakkında bilgi edinin" simgesini kaldırma

Herkese merhaba, Windows arka planında Spotlight'ı kullananların mutlaka bildiği ve sinir bozucu olan "bu resim hakkında bilgi edinin" simgesinin kaldırılamaz olduğunu da biliyorsunuzdur. Bugün size bunu nasıl kaldırabileceğinizi ve bu sinir bozucu simgeden nasıl kurtulabileceğinizi göstereceğim.
Malum şahıs:

1- Windows + r ile çalıştır'ı açıyoruz ve "Regedit" yazıp kayıt defterini açıyoruz.

2- kayıt defterinde yukarıdaki arama çubuğuna aşağıdaki hedef yolu kopyalayıp yapıştırıyoruz ve enter diyoruz.
hedef yol: Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\NewStartPanel

3- boş bir alana sağ tıklayıp "yeni > dword (32 Bit) değeri" yazan seçeneğe tıklıyoruz.

4- "yeni değer #1" yazan seçeneğe sağ tıklayıp "yeniden adlandır" diyoruz.

5- yeniden adlandırma kısmına aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırıyoruz ve enter diyoruz.
kod: {2cc5ca98-6485-489a-920e-b3e88a6ccce3}

6- yeniden adlandırdığımız değere çift tıklıyoruz ve "değer verisi" yazan kısmı 0'dan 1'e çeviriyoruz ve tamam diyoruz.

7- ve son işlem masaüstünü yeniliyoruz. Olmazsa Görev Yöneticisi'ni açarak Windows gezginine sağ tıklayın ve yeniden başlat deyin. İşlem tamam artık lanet simgeden kurtuldunuz.

Bu kadar uğraşmana gerek yoktu hocam düz renk seçince kalkıyor. Wp kullanmayın zaten düz renk iyidir.

Sürekli aynı resimleri gösterdiği için kullanmıyorum ama güzel rehber.

Bu kadar uğraşmana gerek yoktu hocam düz renk seçince kalkıyor. Wp kullanmayın zaten düz renk iyidir.

Standart gelen hiçbir duvar kâğıdını beğenmiyorum ama ihtiyacı olan olursa diye paylaşmak istedim hocam bu konuda sıkıntı çeken çok.

Standart gelen hiçbir duvar kâğıdını beğenmiyorum ama ihtiyacı olan olursa diye paylaşmak istedim hocam bu konuda sıkıntı çeken çok.

Eline sağlık hocam gayet anlaşılır bir rehber olmuş.

Burda amaç zaten hem hergün fotonun değişmesi yani statik fotoya bakmak değil, hemde windowsun bu beyinsiz uygulamasından simgesinden kurtulmak. Ben yukardaki regedit ayarlarını yapmadım.
Windows spotlight yapınca hala çıkıyor uyduruk simge. O yuzden slideshow yaptım gitti. Ama bu sefer de ekran siyah oluyor.
Resim ayarına geçtim o yüzden.

@Vâreste çoook teşekkürler diğer tarifi yapmaya uğraşıyordumki yorumunuz imdadıma yetişti

bende silinmedi regedit yapmama rağmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…