Çözüldü Windows 11 standart vs Rufus ile kurulum arasındaki fark nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HeroGTR

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
ASUS B450M K, R5 5600, 6700 XT sistemle daha öncesinden Windows 11 kurmuştum. SSD değiştireceğim için tekrar temiz kurulum yapmak istiyorum ancak önceki kurulumu Rufus üzerinden yaptım. YouTube üzerinden flash hazırlarken bir arkadaş Rufus kullanmadan diske yazdı ve bu şekilde kullandı. Rufus kullanmanın artısı eksisi olur mu? UEFI kavramını tam anlamadım, Rufus ile kurulum yaparken birçok ayarı değiştirmiştim BIOS'tan. Windows 11 yükleme medyası oluşturma ile direk kurulum yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Rufus'un normale göre bir kaç avantajı var:
  • FAT, NTFS, exFAT ve UDF gibi farklı dosya sistemlerini destekler. Yani format atacağınız cihazın dosya sistemi uyumluluğu konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
  • İleri düzey ayarları destekler. (UEFI ve MBR) Yani format atma işlemini ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. (MBR, eski bilgisayarlarda ve cihazlarda kullanılan bir önyükleme yöntemidir. UEFI, daha yeni bilgisayarlarda ve cihazlarda kullanılan daha yeni bir önyükleme yöntemidir.)
Windows 11 yükleme medyası oluşturma ile direk kurulum yapabilir miyim?
Bu yöntem ile yaparsanız veri kaybı, sürücü ve programların uyumsuzluğu gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
  • FAT, NTFS, exFAT ve UDF gibi farklı dosya sistemlerini destekler. Yani format atacağınız cihazın dosya sistemi uyumluluğu konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
  • İleri düzey ayarları destekler. (UEFI ve MBR) Yani format atma işlemini ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. (MBR, eski bilgisayarlarda ve cihazlarda kullanılan bir önyükleme yöntemidir. UEFI, daha yeni bilgisayarlarda ve cihazlarda kullanılan daha yeni bir önyükleme yöntemidir.)
Windows 11 yükleme medyası oluşturma ile direk kurulum yapabilir miyim?
Bu yöntem ile yaparsanız veri kaybı, sürücü ve programların uyumsuzluğu gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Çözüm

Biostan tekrar ayar vs. yapmam gerekir mi bunun için yoksa hali hazırda kullanılır mı ? Açıkçası win10 dan geçerken birçok ayar değiştirmiştim biostan. Temiz kurulum sonrası XMP, SAM gibi özellikleri tekrar manuel olarak ayarlamam mı gerekir ?

Biostan tekrar ayar vs. yapmam gerekir mi bunun için yoksa hali hazırda kullanılır mı ? Açıkçası win10 dan geçerken birçok ayar değiştirmiştim biostan. Temiz kurulum sonrası XMP, SAM gibi özellikleri tekrar manuel olarak ayarlamam mı gerekir ?
Hayır tekrar ayar yapmanıza gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı