Windows 11 tarayıcı geçmişini hiçbir program tam silmiyor

Programların ayarlarına göz atın. Çerezleri falan seçtiniz mi programlarda bulunan tiklerde?

Hocam, hepsini seçtim ve 5-6 program denedim silmiyorum. 1 haftadır garip garip şeyler oluyor PC'de format attım gene aynı. Glary utilities diye bir programda da tikleri seçtim silme işleminden sonra oturumların silinmesini sağlayan kutunun yanında "atlandı" yazıyor. Chrome, Edge hepsinin ayarını sıfırladım kaldırıp kurdum gene olmadı.

Şu an sadece tarayıcı ayarına girip oradan siliniyor. Ya da CCleaner ile analiz yaptıktan sonra bu çerezlerin olduğu klasöre girip manuel şekilde kaldırıyorum.

Antivirüsü de kaldırdım olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
VPN veya yüklü olan herhangi bir eklenti tarayıcının arka planda çalışmasına sebep oluyor olabilir. Kontrol edin.

Yok hocam, az önce format attım hiçbir ayar değişmedim, sadece Chrome ve CCleaner yükledim sorun devam ediyor. Sanırım bu benlik bir sorun değil. Format dosyalarını da yeniledim. Windows 11 ekran alıntı aracı problemindeki gibi saati geri aldım gene olmadı.

Edit: Başka bir bilgisayarda farklı işletim sisteminde de denedik aynı. Her şeyi siliyor lakin Technopat'a girdiğimde oturum açık.

Dostlar yanlış anladınız Tarayıcı geçmişini tek tıkla silen dediğiniz programlar silme işlemini yapsa bile sitelerdeki oturumlarıma bakıyorum hepsi açık. Sanki bir şey engelliyor. Programlardaki tüm silmem gereken kutucukları dolduruyorum gene silmiyor.
Bu arkaplanda çalıştığı için oluyor. Bunun ayarını size üst mesajda söylemiştim. ☺️

Bu arkaplanda çalıştığı için oluyor. Bunun ayarını size üst mesajda söylemiştim. ☺️
Yok Hocam, her iki tarayıcıda onu kapattım . Halen oturumlar açık üst mesajda da yazdım format attıktan sonra hiçbir program eklemeden ayar yapmadan sadece google ve ccleaner yükledim , ccleaner programında tüm silinmesi gereken kutucukları doldurdum sonuç aynı . Sadece google ayarlardan sildiğimizde oturumlar kapanıyor ,harici bir program kapayamıyor.

Yok Hocam, her iki tarayıcıda onu kapattım . Halen oturumlar açık üst mesajda da yazdım format attıktan sonra hiçbir program eklemeden ayar yapmadan sadece google ve ccleaner yükledim , ccleaner programında tüm silinmesi gereken kutucukları doldurdum sonuç aynı . Sadece google ayarlardan sildiğimizde oturumlar kapanıyor ,harici bir program kapayamıyor.
Bunları bana resim olarak yükler misin? Eğer söylediklerimi adım adım olarak ilerlettiyseniz yazdıklarınızın devam ediyor olması imkansız!

Merhaba,
Tarayıcı geçmişini tam silmek için CTRL+Shift+delete fonsiyonlarını kullanabilirsin. Çıkan pencerede silmek istediğin tarayıcı geçmiş özelliklerini seçerek sil demen yeterli olur.

Ben genelde tümünü işaretliyorum. Çünkü Windows kurulum sırasında e-posta ile hesabımı açtığım için tarayıcı otomatik olarak bilgilerimi seknorize ediyor. Bunu da silmek için Microsoft'un hesapbım bölümünden gizlilik ayarlarına giderek silebiliyorsun. (kayıtlı şifreler, adresler, epostalar, kullanıcoşar dahil)

Ayrıca tarayıcı (Edge) ayarlar kısmında "uygulamayı arka planda çalıştırmaya devam et) seçeneğini kapatman senin için daha iyi olacaktır.

Bunlarla uğraşmak yerine CCleaner yazılımını kullanmanı tavsiye ediyorum. Pro sürümde tarayıcıyı kapattığın an tüm tarayıcı geçmişini otomatik olarak siler.

Hocam, CTRL+Shift+Delete çalışıyor onda bir problem yok. Benim sorunum CCleaner ve benzeri, tek tıkla her şeyi silen programların silmek istenilen tüm kutucuklar işaretli olmasına halde her şeyi silip oturumları açık kalması.
- Google hesabı oturumu da kapalı.
- Arka planda tarayıcı kapalı, seçildi.
- Tek tıkla silen programların silinmesini istediğim tüm kutucukları işaretli.

Arkadaşın PC'yi de formatlamıştım onunkinde de aynı oturum açık kalıyor. Ancak tarayıcının kendi silme yerinden her şey siliniyor.

Senin için video anlatımı yapacağım, içeriği düzenler bağlantıyı eklerim. Lütfen bekle.

Hocam, çok teşekkür ederim. Zahmet etmeyin. Dediklerinizi anladım ve hepsini uyguladım. Tarayıcı ayarlarından arka planda çalışmayı durdurdum. CCleaner silmedi. Şu an sizin dediğiniz şekilde CTRL, Shift+Del yaparak siliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı