Windows 11 "Themes" klasörünün içindeki Star Wars klasörü nedir?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 Pro 21H2 Yapı 22000.132 64 Bit kullanıyorum. Daha önceden Windows 10 Pro 21H1 kullanıyordum fakat 29 Temmuz 2021'de Windows 11'in Beta sürümüne geçtim. Bu klasörü ilk olarak Windows 10'da iken gördüm. Windows 11'e geçtikten sonra da duruyor.

C:\Users\[kullanıcı adım]\AppData\Local\Microsoft\Windows\Themes klasörüne girdiğimde o güne kadar hiç görmediğim "Star Wars" isimli bir klasör gördüm;

themes içindeki star wars klasörü nedir 1.png

"Bu klasör acaba neyin nesidir?" diye düşünüp klasörün içine girdiğimde DesktopBackground adlı bir klasör ve "Star Wars.theme" adlı bir tema dosyası çıktı;

themes içindeki star wars klasörü nedir 2.png

DesktopBackground klasörüne girdiğimde ise daha önceden kullandığım Star Wars Jedi: Fallen Order oyununa ait bir masaüstü arka plan resmi çıktı;

themes içindeki star wars klasörü nedir 3.png

Bunu gördükten sonra ise bu dosyaların Microsoft hesabımdan geldiğini düşündüm. Çünkü Microsoft hesabımı en son kullandığımda eşitleme açıktı ve bu arka plan resmini kullanıyordum. Fakat temanın ismi "Star Wars Jedi Fallen Order #1" idi.
Sonra ise Microsoft hesabımdan çıkış yapmıştım ve 25 Haziran'a kadar Microsoft hesabıma tekrar giriş yapmamıştım. Tekrar giriş yaptıktan birkaç dakika sonra önceden kullandığım tema ve arka plan gelmişti. Bu da onun dosyaları diye tahmin ediyorum.

Fakat isminin sadece "Star Wars" olarak geçmesi beni şaşırttı. Neden eskiden kullandığım tema ismi olan "Star Wars Jedi Fallen Order #1" ismine sahip değil? Ayrıca Windows 8 zamanlarında "Synced Theme" olarak geçtiğini hatırlıyorum. Yani özel bir isim de konulmuyordu ve tamamen genel bir isim veriliyordu. Neden Windows 10'da bu şekilde değil?

Bu arada o zamanlar Windows 10 kullanıyordum. Şu anda ise Windows 11 kullanıyorum ve Windows 11'de tema eşitleme özelliği kaldırıldı. Fakat hesabıma Windows 10 yüklü iken girmiştim. Elbette şimdi tekrar çıkış yaptım. Bu dosyalar ile ilgili şimdi konu açmak istedim.

Bu dosyalar nedir ve ismi neden bu şekilde?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı