Windows 11 ucuz key alınca sıkıntı yaşanır mı?

Lixs

Hectopat
FreeDOS almistim laptopu. Kurdum ama lisanssız İtemsatış vb. sitelerde key var, 25 30TL'ye alsam sorun yaşar mıyım? Sorun yaşayanınız var mı? Laptop kullanıyorum. Lunizz sanirim key patlarsa cihazı kullanamayacağımızı falan söylemişti, doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
FreeDOS almistim laptopu. Kurdum ama lisanssız İtemsatış vb. sitelerde key var, 25 30TL'ye alsam sorun yaşar mıyım? Sorun yaşayanınız var mı? Laptop kullanıyorum. Lunizz sanirim key patlarsa cihazı kullanamayacağımızı falan söylemişti, doğru mu?
Orijinal key olmuyor onlar genellikle üstteki hocamın dediği gibi yerlerden alın.

Fark etmez, hepsi aynı işi yapıyor.

OEM mevcut bilgisayarda kullanılır, başka cihazda çalışmaz. Retail diğer cihazlarda da kullanılabilir. Dolayısıyla retail donanım değişikliğine daha az duyarlıdır.

Ben OEM aldım eski kafalı biri olarak. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Artık fark etmiyor,
PC'yi etkinleştirdikten sonra, tekrar temiz kurulum yapınca Microsoft sunucularına baglanıp PC'yi tanıyınca oto etkinleştiriyor.
Donanım değişikliği yapmadıgın sürece sorun olmaz.
Formatta key girmesen bile oto “genel dijital lisans” ile etkinleştiriyor vs.
Onun için ucuz olanı al geç bence,
OEM sadece şu an PC üreticilerinin işletim sistemi yüklenmiş sekilde satılan laptop vs. de gecerli kalmış vaziyette.
Piyasaya düşmüş ucuz veya bedava sekilde oem/retail key fark etmeksizin Microsoft keyi blacklist yapmadığı sürece onlarca PC etkinleştirebiliyorsun.
Home sürümde daha fazla, Pro da biraz kısıtlı.
Çünkü Pro'nun işletme ve kurumsal yönü olduğundan çabuk blacklist oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı