Çözüldü Windows 11 UEFI ile formatlama seçeneği çıkmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirhancopoglu

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Monster Abra A5 17.1 kullanıyorum. Windows 11 temiz kurulum yapmak için Rufus ile flash belleğimi UEFI biçiminde biçimlendirdim. Bilgisayarımı kapatıp flash belleği taktığımda F7 tuşuna basıp boot menüsüne geliyorum ancak flashımı UEFI olarak görmüyor EFI olarak görüyor. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• rufus.png
    48,8 KB · Görüntüleme: 91
  • rufus2.png
    28,5 KB · Görüntüleme: 81
  • bios.jpeg
    164,1 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normal. EFI zaten UEFI olarak anlatılmaya çalışılmış orada. Veya başka bir anlamı var, ISO dosyasını Rufus ile yazdırdıysanız GPT olarak, devam edin.
Üstteki seçeneği seçmeseymişiniz TPM devre dışı bırakıyor. Ben sadece 2.seçenek tikli olarak yapmıştım.

Normal. EFI zaten UEFI olarak anlatılmaya çalışılmış orada. Veya başka bir anlamı var, ISO dosyasını Rufus ile yazdırdıysanız GPT olarak, devam edin.

Çözüm
Burada sorun yok, EFI USB Device 1 yazani secip devam edin.
Teşekkürler.
Üstteki seçeneği seçmeseymişiniz TPM devre dışı bırakıyor. Ben sadece 2.seçenek tikli olarak yapmıştım.
TPM nedir bilmiyorum. Henüz formatta atmadım. Öneriniz sadece 2. seçeneği tikli olarak işaretleyip biçimlendirmem midir?

TPM nedir bilmiyorum. Henüz formatta atmadım. Öneriniz sadece 2. seçeneği tikli olarak işaretleyip biçimlendirmem midir?

Sistemin Windows 11'i destekliyorsa yani TPM 2.0, Secure Boot desteği varsa 1. tiki işaretlemene gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…