Windows 11 Python açılmıyor, Python dosyaları açılmıyor, direkt olarak kapanıyor.
Bunu nasıl düzeltebilirim veya düzeltmesi var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
python
yazdığınızda hata mı alıyorsunuz? Python kurulumunu yaparken PATH'e eklediniz mi?hangilerini indiriceğim yazabilirmisinizHocam py yi CMD'den acip bazi patchleri indimeniz lazim, coloroma gibi.
Kardeş Python dosyaları nasıl açıldığına bağlı olarak kodu çalıştırdıktan hemen sonra kapanabilir. Biraz daha detay verirsen daha fazla yardımcı olabiliriz.
Biraz daha ayrıntı vermeniz lazım. CMD'depython
yazdığınızda hata mı alıyorsunuz? Python kurulumunu yaparken Path'e eklediniz mi?
Dosyalar direkt kapanıyor demişsiniz. Anladığım kadarıyla .py dosyasına çift tıkladığınızda terminal açılıp kapanıyor. Kodu bizimle paylaşır mısınız? Tüm .py uzantılı dosyalarda mı aynı durumu yaşıyorsunuz?
Aklıma gelen iki durum var. Ya açmaya çalıştığınız .py dosyası terminale herhangi bir sonuç return etmeye programlı değil, yalnızca tanımlamalar yapmışsınız. Ya da Python kurulumunda hata var, silip tekrar yüklemeyi deneyin ve kurulum esnasında Path'e eklediğinizden emin olun.
Hangilerini indiriceğim yazabilir misiniz?
Benim kendi şahsi Discord botum var Windows 10 kullanırken sorun yoktu dün Windows 11 kurdum ve botumu çalıştırmak için Python'a ihtiyacım vardı bende indirdim. Ancak Python yazılımı olan dosyayı açmaya çalıştığımda CMD ekranı açılır gibi olup hemen kapanıyor.
Ekledim.
Kurarken alttan açtım.
Tüm. Pylerde oluyor sadece kendi kodlamamda değil ufak bir okullarda öğretilen kodlamadada aynısı oluyor.
Doğrudan dosyayı çalıştırıyorsan CMD açılıp çıktıyı gösterip beklemeden kapanır eğer kod çalıştırmak için bir programın var ise oradan çalıştırmayı dene.
python
yazdığında ne sonuç alıyorsun?Python 3.12.4 (tags/v3.12.4:8e8a4ba, Jun 6 2024, 19:30:16) [MSC v.1940 64 bit (AMD64)] on win32CMD'yi açıppython
yazdığında ne sonuç alıyorsun?
VSC haricinde kodu çalıştırmayı denedin mi? Basit bir hello world programı yazıp kaydet, CMD'den çalıştırmayı dene.Python 3.12.4 (tags/v3.12.4:8e8a4ba, Jun 6 2024, 19:30:16) [MSC v.1940 64 bit (AMD64)] on win32
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.