Dediğin gibiVSC haricinde kodu çalıştırmayı denedin mi? Basit bir hello world programı yazıp kaydet, CMD'den çalıştırmayı dene.
print("Merhaba Dünya") yazılı bi .py oluşturdum ve açtım ancak yine kapanıyor üstde belirttiğim gibi
Dediğin gibiVSC haricinde kodu çalıştırmayı denedin mi? Basit bir hello world programı yazıp kaydet, CMD'den çalıştırmayı dene.
Hocam python kurulumunu yapmış ve PATH'e eklemişsin. CMD'den python'a sorunsuz erişebiliyorsun. İçerisindeDediğin gibi
print("Merhaba Dünya") yazılı bi .py oluşturdum ve açtım ancak yine kapanıyor üstde belirttiğim gibi
print("Merhaba Dünya")
yazan bir .py dosyası oluşturup kaydettikten sonra CMD'den ilgili dizine gelip python xxx.py
yazdığında ise herhangi bir hata vermeden kapanıyor, buraya kadar doğru değil mi? Programı yine CMD'den ilgili dizine gelerek python -i xxx.py
şeklinde çalıştırmayı dene. Mevcut Python kurulumunu kaldırıp tekrar yüklemeyi de deneyebilirsin.Hocam Python kurulumunu yapmış ve Path'e eklemişsin. CMD'den Python'a sorunsuz erişebiliyorsun. İçerisindeprint("Merhaba Dünya")
yazan bir .py dosyası oluşturup kaydettikten sonra CMD'den ilgili dizine gelippython xxx.py
yazdığında ise herhangi bir hata vermeden kapanıyor, buraya kadar doğru değil mi? Programı yine CMD'den ilgili dizine gelerekpython -i xxx.py
şeklinde çalıştırmayı dene. Mevcut Python kurulumunu kaldırıp tekrar yüklemeyi de deneyebilirsin.
Yukarıda yazdığım şekildeBir yerde gördüm orada Path'ı aktif edin yazıyordu bende o yüzden onu aktif ederek tekrar yükledim.
Ondan öncesinde'de path açılı Olmadan'da çalışmıyor hata veriyordu
-i
kullanarak çalıştırmayı deneyin. Kodu aşağıdaki şekilde güncelleyip çalıştırmayı da deneyebilirsiniz:print("Hello World!")
x = input()
cmd /k "cd /d c:\Users\... && python helloworld.py"
c:\Users\...
kısmına kodunuzun bulunduğu dizini girin ve helloworld.py
ismini kendi dosya isminizle değiştirin.Bahsettiği durum muhtemelen; masaüstünde çift tıklayarak açıyor. Dolayısıyla işi bitince programın anında kapanıyor.Hocam python kurulumunu yapmış ve PATH'e eklemişsin. CMD'den python'a sorunsuz erişebiliyorsun. İçerisindeprint("Merhaba Dünya")
yazan bir .py dosyası oluşturup kaydettikten sonra CMD'den ilgili dizine gelippython xxx.py
yazdığında ise herhangi bir hata vermeden kapanıyor, buraya kadar doğru değil mi? Programı yine CMD'den ilgili dizine gelerekpython -i xxx.py
şeklinde çalıştırmayı dene. Mevcut Python kurulumunu kaldırıp tekrar yüklemeyi de deneyebilirsin.
Konuya verdiğim ilk yanıtta yazdığım buydu zaten. Bu nedenle de öncelikle CMD'den manuel çalıştırmasını; ardından ise -i kullanmasını, kodun sonuna input eklemesini ve /k kullanmasını tavsiye ettim. Eğer bunlara rağmen de problem çözülmüyorsa konu sahibinin sorunu bir video ile göstermesi durumu anlamamız açısından faydalı olacaktır. Tam olarak ne yaptığını ve bilgisayarın tam olarak ne tepki verdiğini görmemiz lazım.Bahsettiği durum muhtemelen; masaüstünde çift tıklayarak açıyor. Dolayısıyla işi bitince programın anında kapanıyor.
Çalıştırdığımda yanıt vermiyorKonuya verdiğim ilk yanıtta yazdığım buydu zaten. Bu nedenle de öncelikle CMD'den manuel çalıştırmasını; ardından ise -i kullanmasını, kodun sonuna input eklemesini ve /k kullanmasını tavsiye ettim. Eğer bunlara rağmen de problem çözülmüyorsa konu sahibinin sorunu bir video ile göstermesi durumu anlamamız açısından faydalı olacaktır. Tam olarak ne yaptığını ve bilgisayarın tam olarak ne tepki verdiğini görmemiz lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.