Python Windows 11 üzerinde dosyalar açılmıyor

VSC haricinde kodu çalıştırmayı denedin mi? Basit bir hello world programı yazıp kaydet, CMD'den çalıştırmayı dene.
Dediğin gibi
print("Merhaba Dünya") yazılı bi .py oluşturdum ve açtım ancak yine kapanıyor üstde belirttiğim gibi

Dediğin gibi
print("Merhaba Dünya") yazılı bi .py oluşturdum ve açtım ancak yine kapanıyor üstde belirttiğim gibi
Hocam python kurulumunu yapmış ve PATH'e eklemişsin. CMD'den python'a sorunsuz erişebiliyorsun. İçerisinde print("Merhaba Dünya") yazan bir .py dosyası oluşturup kaydettikten sonra CMD'den ilgili dizine gelip python xxx.py yazdığında ise herhangi bir hata vermeden kapanıyor, buraya kadar doğru değil mi? Programı yine CMD'den ilgili dizine gelerek python -i xxx.py şeklinde çalıştırmayı dene. Mevcut Python kurulumunu kaldırıp tekrar yüklemeyi de deneyebilirsin.

Bir yerde gördüm orada Path'ı aktif edin yazıyordu bende o yüzden onu aktif ederek tekrar yükledim.
Ondan öncesinde'de path açılı Olmadan'da çalışmıyor hata veriyordu

Bir yerde gördüm orada Path'ı aktif edin yazıyordu bende o yüzden onu aktif ederek tekrar yükledim.
Ondan öncesinde'de path açılı Olmadan'da çalışmıyor hata veriyordu
Yukarıda yazdığım şekilde -i kullanarak çalıştırmayı deneyin. Kodu aşağıdaki şekilde güncelleyip çalıştırmayı da deneyebilirsiniz:

Python:
print("Hello World!")
x = input()

Alternatif olarak CMD üzerinde aşağıdaki komutu da çalıştırabilirsiniz:

Kod:
cmd /k "cd /d c:\Users\... && python helloworld.py"

c:\Users\... kısmına kodunuzun bulunduğu dizini girin ve helloworld.py ismini kendi dosya isminizle değiştirin.

Son düzenleme:
Bahsettiği durum muhtemelen; masaüstünde çift tıklayarak açıyor. Dolayısıyla işi bitince programın anında kapanıyor.

Bahsettiği durum muhtemelen; masaüstünde çift tıklayarak açıyor. Dolayısıyla işi bitince programın anında kapanıyor.
Konuya verdiğim ilk yanıtta yazdığım buydu zaten. Bu nedenle de öncelikle CMD'den manuel çalıştırmasını; ardından ise -i kullanmasını, kodun sonuna input eklemesini ve /k kullanmasını tavsiye ettim. Eğer bunlara rağmen de problem çözülmüyorsa konu sahibinin sorunu bir video ile göstermesi durumu anlamamız açısından faydalı olacaktır. Tam olarak ne yaptığını ve bilgisayarın tam olarak ne tepki verdiğini görmemiz lazım.

Çalıştırdığımda yanıt vermiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…