Hocam siz bayağı geriden geliyorsunuz ) O yama geri çekileli ve güncellenmiş hali sunulalı çok oldu. Güncellenmiş hali tam tersine performans sorununu ortadan kaldırdı, performansı arttırdı. Yani şu an indirdiğiniz güncel hali olacak ki, zaten indirmeniz gerekiyor. Ayrıca ilk hali Windows Defender altındaki Çekirdek Yalıtımı özelliğini aktif ediyordu, kasmanın sebebi de buydu.
Hâlâ hız sorunu yaşayanlar varsa (güncel 22H2 güncellemesini yapanlar da sorun olmaması gerekiyor) sırasıyla;
Windows Defender > Cihaz Güvenliği > Çekirdek Yalıtım başlığı altında Çekirdek yalıtım ayrıntıları > Bellek Bütünlüğü altındaki tikin kapalı olduğundan emin olun. Eğer açıksa bunu kapatarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Eğer Çekirdek Yalıtım menüsüne giremiyorsanız da Bios'dan SVM modu, yani Sanallaştırmayı kapatmışsınız demektir. Özetle sanallaştırma kapalı olduğunda bu başlık pasif hale geliyor. Bios'dan windows sanallaştırmayı açtıktan sonra bu menü aktif olacak, girip kontrol edebilirsiniz.