Windows 11 son sürüme(23H2), BIOS son sürüme ve ekran kartı yazılımı son sürüme sahibim. Kaspersky ile komple tarama yaptım ve temiz. Ayrıca yazılımlardan kaynaklı olabilir diye arka planda çalışan tüm uygulamaları kapattım.
Bilgisayardan önce tüm bağlı USB'leri söktüm. Sadece 2 adet DP ve 1 adet HDMI kablosu ekran kartında takılı kaldı. USB tak çıkar şeklinde aygıt yöneticisi kendisini yenilemeye devam etti.
İnternet kablosu, HDD sata kablosu, ön panel 3.0 ve USB bağlantılarını da anakarttan çıkarttım. Aynı şekilde USB çıkarıp takılıyor gibi aygıt yöneticisi kendini yeniliyor.
Bu durum bilgisayarın anlık donmasına sebep oluyor. Görüntü kablolarından kaynaklı olabilir mi? 2 ekran + TV bağlı. Ekranların görüntüsünde bir farklılık yok. Stabil gözüküyor.
Sıvı soğutucum bir kaç ay önce sanırım pompasından kaynaklı bir arızası var. Termal macun yeniledim. Boşta 40, oyunlarda 60 derecelerde çalışırken şimdi boşta 60-70 derecelerde ve oyunlarda 80 derecelerde takılıyor. Kritik dereceler olmadığından değiştirmedim.