Çözüldü Windows 11 uygulamaya özel ölçeklendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
RAM
DDR5 32GB 5600 MHz
Ekran kartı
RTX 4080
İşlemci
14900HX
Merhaba, bir oyun oynuyorum. Eski olduğu için bazı ölçeklendirme problemleri var. 16:10 çözünürlükte bir laptopum olduğu için bazı sorunlar oluyor. Normalde laptopu %150 ölçeklendirmede kullanıyorum önerilende o zaten. Aksi halde her şey minicik oluyor. Fakat bu ölçeklendirmede oyun Zoom yapılmış gibi oluyor. %100'e çekince oyun düzeliyor fakat laptopun genel ölçeklendirmesinden dolayı işte dediğim gibi ufacık oluyor. Oyun Online olunca sürekli bakmıyorum Alt Tab yapıp başka şeylere de giriyorum falan sorun oluyor. Uygulamanın ölçeklendirmesini %100 yapıp Windows %150 kullanabiliyor muyum acaba var mı böyle bir ayar?

Çözüm
Yanlış hatırlamıyorsam oyunun exe dosyasının özellikler kısmından yapılabiliyor ama test etmedim. Exe dosyasına sağ tıklayıp "Özellikler" e girin ardından "Uyumluluk" sekmesi. Orada "Yüksek DPI ayarlarını değiştir" butonu var ona tıklayın. Son olarak açılan ekranda "Yüksek DPI ölçeklendirmesini geçersiz kılma" kutucuğunu aktifleştirip "Uygula" diyerek kaydedin.
Yanlış hatırlamıyorsam oyunun exe dosyasının özellikler kısmından yapılabiliyor ama test etmedim. Exe dosyasına sağ tıklayıp "Özellikler" e girin ardından "Uyumluluk" sekmesi. Orada "Yüksek DPI ayarlarını değiştir" butonu var ona tıklayın. Son olarak açılan ekranda "Yüksek DPI ölçeklendirmesini geçersiz kılma" kutucuğunu aktifleştirip "Uygula" diyerek kaydedin.

Çözüm
Merhaba evet bu şekilde çözmüştüm ama teşekkür ederim bu kesinlikle işe yarıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı