Windows 11 ve 10 Dual boot nasıl yapılmalı?

Cnr1105

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5625U M4.3GHz / W11H / AMD Radeon Graphics / 512GB SSD / 8+8GB Ram / 12 Threads Core
RAM
8+8 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
Kioxia 512G (Model bilmiyorum)
Ekran kartı
Amd Radeon HD Graphics 12MB
İşlemci
AMD Ryzen 5 5625U
Nedense Windows 11 ve Windows 10'u HP 255 G9 laptoptan aynı SSD'den Dual boot yapmaya uğraşırken hep siyah ekran veriyor. Hem de sadece USB'den başlattığım zaman ekranda sol üst tarafta bazı yazılar yazıyor. Bazıları kod bazıları metin, sonra o ekranda 2 3 saniye kalınca bir anda ekranın tam ortasında HP logosu ve en sol üstte _ gözüküyor. Ve ondan sonra PC bir anda çok ısınıyor. Ben de restartlıyorum, ne yapmam gerek? (Başlık yanlış olmubenim hatam kusura bakmayın.)

• Mümkünse ayrı bir diske kurun.
  • Dual boot değil bağımsız olursa daha iyi olur. ( Kastedilen şey şu, İkinci sistemi kurarken diğer diski çıkaracaksınız. İkinci sistemi kurduktan sonra diğer diski de kasaya takacaksınız. Sistem seçimini F12 boot menü ile yapacaksınız.)

• Mümkünse ayrı bir diske kurun.
  • Dual boot değil bağımsız olursa daha iyi olur. ( kastedilen şey şu, ikinci sistemi kurarken diğer diski çıkaracaksınız. İkinci sistemi kurduktan sonra diğer diski de kasaya takacaksınız. Sistem seçimini F12 boot menü ile yapacaksınız.)

Maalesef, cihazım laptop ve başka bir SSD'im yok. Belki de Windows 10'dan kaynaklanıyordur o yüzden W11 deneyeceğim.

Tercihen önce Windows 10 u, daha sonra Windows 11 i kurmalısınız.
Her ikisini de kurarken TPM açık olsa iyi olur.

Her zaman kullanacagını son yükle,
Son yukledigin her zaman, seçim yapmasanda açılan isletim sistemi olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı