Arkadaşlar selam. Ryzen 7 5800X 3D, 2x16 32 GB 4000MHz G.Skill Trident Z Neo, Gigabyte Gaming X V2 B550, RX 6650XT, Samsung 2TB 990 Pro, 7.5/6.9 SSD ve ASUS PG27AQDM monitörlü bir sistemim mevcut. Sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde aylarca kullandım bu sistemi.
Geçen gün Windows + AMD Software yazılımı güncelledikten sonra sistemi kullanamıyorum. Oyunlarda, dizi veya filmlerde herhangi bir sorun yok ancak hangi tarayıcıyı açarsam açayım sistem kilitleniyor, işlem yapamıyorum. Home ofis çalıştığım için bu bana çok büyük bir sıkıntı. Dün mesaide sistem kilitlendi az kalsın işten kovuluyordum. Bu sorun hakkında bilgisi olan var mı acaba? Sisteme reset atmadan düzelmiyor bu sorun. CTRL + Alt + Del, Alt + F4 vb hiçbir şey çalışmıyor. Mouse kilitleniyor, tarayıcı ve Windows donuyor mecbur reset atmak zorunda kalıyorum.
Aklınıza gelen her şeyi yaptım. Hatta gidip Orijinal Windows 10 Pro + 11 Pro alıp yükledim, BIOS pili çıkardım taktım, eski BIOS'ları yükledim, RAM frekanslarını düşürdüm, 7-8 kere format attım, farklı anakart taktım vb hiçbir şekilde bu durumdan kurtulamıyorum. Son Windows 11 Pro ve Radeon Software 23.9.2 güncellemesi yaptıktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Çok teşekkürler şimdiden.