Windows 11 ve Windows 10 oyun performans farkı

L0rrec

Hectopat
Makaleler
11
Hardware Unboxed'ın yaptığı test. Özellikle temiz kurulum yapmışlar bazı oyunlarda 2 kez de denemişler.
İzledikten sonra şaşırdım gerçekten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangisi daha iyi? Videoyu izleyemem.

Fark az da olsa Windows 10. bazı oyunlarda fark çok bazılarında birebir aynı bazılarında ise az bir fark. Ama özellikle en büyük fark ise %1 Low FPS'lerde. Ki önemli bence

Güncel olana yönelmek gerek. 11 tabii ki. Ben 10'dan 11'e geçince pek fark hissetmedim ama neticede güncel.

Öyle bende 11 kullanıyorum sistemim iyi ancak 11 cidden arka planda çok fazla şey çalıştırıyor. Bence fark oluyorsa bundan olduğunu düşünüyorum. İ

Bir diğer nokta isterse devasa sistemin olsun şu Windows 11 arayüzü %100 akıcı hızda değil. Çalışıyor evet ama bazı menüler özellikle belli başlı bölgeler yavaş. Misal not defteri yavaş yani hissedilir derecede.

Bunu neden ayarlayamadılar bir türlü anlamadım. 10'daki o akıcı hız maalesef 11 de yok. Sevmediğim tek şey bu.

Aynı. Birkaç testine baktım, çoğu yerde 1 - 2 FPS var.

Bazı oyunlarda fark daha çok onları atlamışsınız.

Bazı oyunlarda fark daha çok onları atlamışsınız.
Dediğim gibi birkaç teste baktım. Bakmadıklarıma denk gelmiş onlarda. Tabii fikrim aynı, abartılacak kadar fark yok.

Dediğim gibi birkaç teste baktım. Bakmadıklarıma denk gelmiş onlarda. Tabii fikrim aynı, abartılacak kadar fark yok.

İşte o fark bakmadıklarınızda kalmış abartılacak kadar bir fark zaten olamaz. Ama 20 FPS bana göre iyi bir fark. Özellikle Cyberpunk'daki 18 FPS bayağı iyi. Ne de olsa herkes 4090 yok. Orta halli bir sistemde 60 alabilen bir adam sadece işletim sistemi ile 78 alıyorsa iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…