Windows 11 VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

windows1281

Picopat
Daha fazla  
RAM
DDR5 4800Mhz 8GB
SSD veya HDD modeli
WD PC SN740 SDDPNQD-512G-1102 512GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop GPU
Anakart
ASUSTeK COMPUTER INC. FA506NC 1.0
İşlemci
AMD Ryzen 5 7535HS with Radeon Graphics
Merhaba. Ben internette gezerken bir anda tarayıcı simsiyah oldu. Tarayıcıyı kapattım. Açınca mavi ekran aldım. (VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL)
Bu arada KB5063878 güncellemesi bilgisayarımda yüklüyken oldu ama benim diskimin sadece %17'lik kısmı doluydu ve 50 GB veri yazmamıştım. WinRE'yi silmiş olmaktan korkuyorum çünkü "RESTORE" adlı bir partitionu önceden silmiştim 26 GB olduğu için. İçinde "boot.wim" dosyası falan yoktu yani WinRE değil bence.

Oluşan hata dosyalarını bırakayım:

Dump dosyası: 082725-12234-01
Olay görüntüleyicisi Windows sistem günlüğü: SystemEvents

Umarım SSD veya KB5063878 ile alakalı değildir.

Merhaba. Ben internette gezerken bir anda tarayıcı simsiyah oldu. Tarayıcıyı kapattım. Açınca mavi ekran aldım. (VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL)
Bu arada KB5063878 güncellemesi bilgisayarımda yüklüyken oldu ama benim diskimin sadece %17'lik kısmı doluydu ve 50 GB veri yazmamıştım. WinRE'yi silmiş olmaktan korkuyorum çünkü "RESTORE" adlı bir partitionu önceden silmiştim 26 GB olduğu için. İçinde "boot.wim" dosyası falan yoktu yani WinRE değil bence.

Oluşan hata dosyalarını bırakayım:

Dump dosyası: 082725-12234-01
Olay görüntüleyicisi Windows sistem günlüğü: SystemEvents

Umarım SSD veya KB5063878 ile alakalı değildir.
Kötü haber: "RESTORE" adlı partition'da MyASUS in WinRE ve ASUS Recovery varmış. Yani bu bilgisayar modeli için (ASUS Tuf Gaming A15 FA506NC) Windows 11 kurulum dosyası yada isosu bende yok o partitionu sildiğim için. Bu bilgisayar için tasarlanan Windows 11 isosunu ben nerdem bulabilirim? (Yada sizdede aynı modelden varsa bana "RESTORE" adlı partition'ın içindeki dosyaları atarmısınız?)

Son düzenleme:
@windows1281 Mavi ekran hatasının nedeni ekran kartı sürücüleri. DDU ile kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirdiniz.

Cihaza özel Windows 11 ISO dosyası varsa bunu ASUS'a bildirerek, olmadı Microsoft'tan indirerek çözebilirsiniz.

1756311392406.png

Normalde Windows'un kurtarma bölümü 843 MB civarıdır. 26 GB kurtarma bölümü nedir pek anlamadım.

@windows1281 Mavi ekran hatasının nedeni ekran kartı sürücüleri. DDU ile kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirdiniz.

Cihaza özel Windows 11 ISO dosyası varsa bunu ASUS'a bildirerek, olmadı Microsoft'tan indirerek çözebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2563968

Normalde Windows'un kurtarma bölümü 843 MB civarıdır. 26 GB kurtarma bölümü nedir pek anlamadım.
@turko35408 ASUS Recovery partitionu olduğu için bu boyut normal. "RESTORE", "RECOVERY" gibi etiketleri olup 15-30 GB arasında oluyorlar diye gördüm. Ben bunu bilmeden sildim ama bu Windows'un çalışmasına engel olmuyor.

Fakat gün gelir de Windows göçerse kurtarma işlemini o bölümden yapacaktı. O zaman ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı