Windows 11 vs Windows 10 oyun performansı

flytx

Hectopat
Yer
NewYork/Queens
Hangi işletim sistemi oyunlarda hangisidir oynayacağım oyunlar genellikle hikayeli oyunlar ara sıra Valorant Minecraft.

ChipsetMobile Intel® HM370 Chipset

Ekran Kartı4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1650 128-Bit DX12

Bellek16GB RAM

İşlemciIntel® Coffee Lake Core™ i5-9300H 4C/8T; 8MB L3; 8GT/s; 2.4GHz > 4.1GHz; 45W; 14nm

Bazılarına 10, bazılarına 11 daha iyi oluyor. Mesela bende Windows 11'de daha ilk çıktığında betadayken 1 hafta sonra kurmuştum. Ondan beridir kullanıyorum bence görüntü vs. olarak daha hoş. Ayrıca CS:GO'da 15FPS civarında artış oldu. Diğer Witcher gibi oyunlarda pek fark etmedim ama cidden 3-4 FPS'lik bir artış oldu. Yani deneyin, beğenmezseniz 10'a dönersiniz.

Windows 11 daha optimize ama açık konuşmam gerekirse oldukça fazla sıkıntıda beraberinde geliyor.

Bende de 5 FPS civarı artış oldu, yazdığımı en kötü ihtimal olarak yazdım. Bu arada sizde iyi FPS artmış hocam.

Ben de o kadar beklemiyordum hocam. W10 üzerine W11 yükseltme yapınca FPS düşmüştü.

Donanım parçalarım için yeni BIOS ve sürücüler gelince temiz kurulum yapıp deneyeyim olmazsa W10'a geri dönerim demiştim. Ancak şaşırttı. O günden beri devam ediyorum.

Herkese Windows 11'i şiddetle öneririm. Gündelik kullanımda bile W10'a oranla seri çalışmaktadır.

Saygılarımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…