ChromeOS kurarken direkt ilk olarak algıladığı sürücüyü silip kuruyor, yani ilk olarak 2TB'lık hard diskini görüp onu da silebilir aman yapma. Dual-boot seçeneği yok. Emin misin diye sormuyor bile, direkt siliyor sürücüyü.
Bildiğim kadarıyla brunch Framework diye bir şey var, ChromeOS Flex gibi ama Play Store falan da var, Dual-boot ile de çalışıyor ancak resmi değil, Brunch'ı güncellemeden ChromeOS kendini güncellerse bozuluyor, ben yaptığımda da laptopumda arada bir çoküyordu.
Aslında böyle özelliklere sahip bir bilgisayar için gerekmez bence.

Merhaba tekrar,
Konuya ilgi gösterdiğin için çok teşekkür ederim. Özellikle ChromeOS Flex'in kurulum sırasında diski sormadan silme potansiyeli ve Dual-boot seçeneğinin olmaması konusundaki uyarılar benim için çok önemliydi. Açıkçası, bu durum beni biraz endişelendirdi ve mevcut sistemime zarar verme riskini almak istemiyorum.
Bir arkadaşımın da bahsettiği gibi, ChromeOS Flex'i aslında saf performans artışı için değil, daha çok akıcı animasyonları ve farklı kullanıcı arayüzü deneyimi için merak ediyordum. Güçlü bir sistemim olduğu için (R5 5600, RX 6700 XT) birincil performans ihtiyacım Windows üzerinden zaten karşılanıyor. Amacım daha çok farklı bir tat, görsel olarak zengin ve kullanımı keyifli bir alternatif keşfetmekti.
Bu noktada, ChromeOS Flex dışında, belki de Linux tabanlı, görsel olarak çekici, akıcı animasyonlara sahip ve modern bir arayüz sunan başka işletim sistemleri olup olmadığını merak ediyorum. Özellikle Windows 11 ile sorunsuz bir şekilde Dual-boot yapabileceğim, kurulumu ve yönetimi nispeten daha az riskli olabilecek önerileriniz var mıdır?
Örneğin, masaüstü ortamlarına sahip hangi Linux dağıtımları bu tanıma daha çok uyar?
Ya da macOS gibi bir arayüz sunan alternatifler mevcut mu?
Şu anda evde değilim, bu yüzden hemen bir deneme yapamayacağım ama önerilerinizi not alıp uygun bir zamanda değerlendirmek isterim.
Bu konudaki farklı bakış açılarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler!
Saygılarımla.