Önceki laptopumda C olarak kullandığım 1TB HDD'yi yeni "Lenovo Ideapad Gaming 3" laptopuma 2. disk olarak taktım. PC açılırken diskten ses geliyor fakat Windows açıldığında ne disk yönetiminde ne de CMD içinden diskpart dediğimde diski göremiyorum. (ilk açışımda CMD içinden diskpart dediğimde açılması 1 dakika civarı sürdü ve list disk dediğimde olması gerektiği gibi 900GB civarı olacak şekilde gözüktü. Diskin içindeki herhangi bir klasöre tıkladığımda var olmayan bir aygıt belirtildi gibi bir hata vermişti, tam metni hatırlamıyorum. PC'yi yeniden başlattığımda ise disk tamamen kayboldu.) Ben problemin daha önceden ISO yazdırmak için kullandığım sanal diskten kaynaklandığını düşünüyorum çünkü PC'yi ilk açtığımda sanal disk aktifti ve D'yi işgal ediyordu. Ancak sanal disk yazılımını kaldırdığımda cihazı üstte belirttiğim gibi Diskpart'ta görebildim. Şimdi ben hem Diskpart'ta göremediğim, hem disk yönetiminde göremediğim bu diski nasıl biçimlendireceğim? İçindeki veriler önemsiz.
Şu anda disk yönetimi ve diskpart böyle gözüküyor.
Yanıtlar için teşekkürler, sorunu çözdüm. Beklerken şunu deneyeyim dedim: Windows'umun kurulu olduğu SSDyi söktüm ve sadece HDD takılıyken PCyi başlattım. Eski bilgisayarımın windowsu olarak HDD'den açıldığında fark ettim ki bağlantıda bir problem yok. PC'yi kapadım ve Windows kurulum USBsi ile boot ettim. HDDnin tüm bölümlerini sildim, sıfırdan temiz yeni bir bölüm oluşturdum ve biçimlendirdim. Sonrasında PCyi kapayıp SSD'yi geri takarak sorunu çözmüş oldum. Bu arada @553974 biosta da görünmüyordu başta. Konu kilitlenebilir.
Yanıtlar için teşekkürler, sorunu çözdüm. Beklerken şunu deneyeyim dedim: Windows'umun kurulu olduğu SSDyi söktüm ve sadece HDD takılıyken PCyi başlattım. Eski bilgisayarımın windowsu olarak HDD'den açıldığında fark ettim ki bağlantıda bir problem yok. PC'yi kapadım ve Windows kurulum USBsi ile boot ettim. HDDnin tüm bölümlerini sildim, sıfırdan temiz yeni bir bölüm oluşturdum ve biçimlendirdim. Sonrasında PCyi kapayıp SSD'yi geri takarak sorunu çözmüş oldum. Bu arada @553974 biosta da görünmüyordu başta. Konu kilitlenebilir.