Windows 11 yüklenmiyor

261174

Hectopat
Bilgisayarım Windows 11'in sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını öğrenmek için bilgisayarımı denetledim, ve şöyle bir uyarı aldım; TPM 2.0 bu bilgisayarda desteklenmeli veya etkinleştirilmelidir. Bende araştırmalarım sonucu TPM 2.0 etkinleştirmeyi başardım ve tekrar denetledim. Bu sefer hiçbir sorun çıkmadı, ardından Windows 11'i kurmak için Insider programını açtım ama kurulum yapamadım bilgisayarınız Windows 11'i çalıştırmak için gerekli gereksinimleri karşılamıyor diye hata geldi. Neden?

Bende de aynı hata vardı. TPM 2.0 ayarı BIOS'a göre değişebiliyor. Ben biraz kurcaladım ve çözmüştüm ama ne ayarı yaptığımı hatırlamıyorum. Anakart modeli verirseniz daha net cevap verebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@261174 bende de bu hata vardı çözüm yolunu altta yazıyorum, fakat bu çözüm yolu ISO kurulumu için gerekli;
1-) USB yazdırdığın ISO'yu boot et ve kurulum ekranı açılınca "Shift+F10" yap.
2-) açılan yere "regedit" yaz ve "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup" konumuna git ve setup anahtarına sağ tıkla "yeni > anahtar" yolunu izle. İsim olarak "labconfig" ver.
3-)labconfig'i sağ tıklayıp yeni > dword (32 Bit) değeri basıp "bypasstpmcheck" değeri oluşturup onun sağ tıklayıp değiştir'den sonra "1" değeri ver.

TPM hatası çözülecektir, sonuca göre yazarsın. İşine yararsa çözüm olarak işaretlersen sevinirim

Edit: Bu yazdığım TPM hatası için, ISO olarak kurmayı dene. Eğer sıkıntı sistemde ise böylelikle hata vermeyecektir. Eğer TPM ile ilgili hata alırsan bu üstte yazdıklarımı uygula.

Hocam ben kararlı olduğundan tamamen emin olana kadar kurmama kanısındayım ama siz bilirsiniz

Bende de aynı hata vardı. TPM 2.0 ayarı BIOS'a göre değişebiliyor. Ben biraz kurcaladım ve çözmüştüm ama ne ayarı yaptığımı hatırlamıyorum. Anakart modeli verirseniz daha net cevap verebilirim.

Hocam bende ayarladım ama yine de aynı hatayı veriyor.

Komikmiş dostum. PC Sistem Durumu Denetimi uygulamasında bilgisayarınız Windows 11 gereksinimlerini karşılıyor yazıyor ama Windows Update kısmına geldiğimde Windows 11 için bilgisayarınız gereksinimleri karşılamıyor yazıyor. Bunun sebebini merak ediyorum.

Eğer yüklemeyi düşünüyorsan Recep Baltaş'ın paylaştığı linkler var. Oradan indirip direkt çalıştır derim. Ben de gereksinim sihirbazında böyle hatalarla karşı karşıya kaldım. Gigabyte anakartım var. eTPm seçeneğini açtım ve kurulum dosyasını direkt bilgisayardan .exe dosyası olarak çalıştırdım. Sonuç: Şu anda Windows 11 yüklü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…