Çözüldü Windows 11 yüklü olmasına rağmen uyumlu TPM bulunamıyor hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kadircanyzc

Attopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma Windows 11 yükledim. Yükleme yapmadan önce TPM ayarını BIOS'tan açtım. Açmadan 11 yüklenmiyor zaten. Her türlü güncelleme yaptım hatta BIOS modunu UEFI yaptım yetmedi Security device aktif yaptım. Bunları denememe rağmen tpm.msc'de uyumlu TPM bulunamıyor yazıyor. Sebebi nedir?

Çözüm
Tamamdır hocam. Aklıma geldi. Bunun da kapalı olması gerekiyor. İnşallah düzelir.

Sorunu çözdüm. TPM device selection seçeneği dtpm olarak gözüküyordu. PTT'ye çevirdim ve artık bilgisayar TPM'i görüyor ancak şimdi çok küçük bir problem var. Device selection seçeneğinde bana üç seçenek sunuyor. Auto, TPM 1.2, TPM 2.0 olarak. Ben TPM 2.0'ı seçiyorum ve kaydet çık dedikten sonra tekrar BIOS'a girdiğimde kendi kendine Auto seçeneğine geri almış. Çok büyük bir problem değil bilgisayar TPM'i görüyor ama yine de merak ettim sebebini.
Hocam, her şeyden geçse bile işlemci engeline takılır gibi duruyor.

Tamamdır hocam. Aklıma geldi. Bunun da kapalı olması gerekiyor. İnşallah düzelir.

Sorunu çözdüm. TPM device selection seçeneği dtpm olarak gözüküyordu. PTT'ye çevirdim ve artık bilgisayar TPM'i görüyor ancak şimdi çok küçük bir problem var. Device selection seçeneğinde bana üç seçenek sunuyor. Auto, TPM 1.2, TPM 2.0 olarak. Ben TPM 2.0'ı seçiyorum ve kaydet çık dedikten sonra tekrar BIOS'a girdiğimde kendi kendine Auto seçeneğine geri almış. Çok büyük bir problem değil bilgisayar TPM'i görüyor ama yine de merak ettim sebebini.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı