Windows 11'de arka plan siyah oluyor

Jiole

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Açtığımda masaüstü arkaplanında olan resim siyah oluyor ne yapmam lazim? Windows 11 kullanıyorum ve Windows etkinleştirilmiş durumda.

Explorer ile alakalı olabilir, Görev Yöneticisi'nden restart yapmayı dener misiniz?
Olmazsa Windows'un tema ayarlarından olabilir, o da olmazsa pc restart atın.
Çok düşük bir ihtimalle ekran kartı driverı ile alakalı da olabilir, güncel değilse güncellemeyi deneyiniz.

Açtığımda masaüstü arkaplanında olan resim siyah oluyor ne yapmam lazim? Windows 11 kullanıyorum ve Windows etkinleştirilmiş durumda.
İnternetten indirilen bazı resimler Windows 11 arka plan olarak ayarlanmıyor bunun sebebini bilmiyorum fakat görüntü veri boyutu ya da dosya biçiminden kaynaklı olsa gerek başka görsel dener misin? Bunun indirdiğin görsellerle kaynaklı olup olmadığını kontrol edelim:

Paint uygulamasını aç ve rastgele bir şeyler karala.
Dosya>Farklı Kaydet'i tıklatın ve bir PNG görüntüsü belirtin.
Kaydedilen PNG görüntüsünü duvar kağıdı olarak ayarlayın.
Bilgisayarınızı kapatıp açın ve duvar kağıdının görünüp görünmediğini kontrol edin.

Tahmini çözümüm bu yönde fakat işe yaramazsa söyleyin:

Masaüstüne sağ tıklayıp "Kişileştir" seçeneğini seçin.
"Arka Plan" a tıklayın.
"Arka Planınızı Kişileştirin" seçeneğini görün.
Sağda bulunan "Düz Renk" e basın ve "Resim" i seçin.
Ve aşağıdan resim seçin.
Eğer istenilen resim yoksa hemen aşağıdan "Fotoğraflara Göz At" a basın.
Kişisel bilgisayarınız içerisinde istediğiniz görseli seçin.

- Buraya kadar istediğimiz görseli koyduk buradan sonra her kapat aç yaptığımızda silinmesini çözeceğiz:

"Denetim Masası" ına girin.
Sağ üstte bulunan arama bölümüne "Dosya" yazın.
Çıkan sonuçlar arasından "Dosya Gezgini Seçenekleri" ne girin. (2. sırada olması muhtemel.)
Açılan pencerede "Görünüm" e tıklayın.
"Gelişmiş Ayarlar" bölümünün altında "Gizli Dosya Ve Klasörler" i bulun.
Bu sizde yüksek ihtimalle "Gizli dosya, klasör veya sürücüleri gösterme" olacaktır.
Bunu "Gizli dosya, klasör veya sürücüleri göster" seçeneği olarak değiştirin.
"Uygula" seçeneğine tıklayıp "Tamam" diyebilirsiniz.

İşinize yaradıysa "Çözüm" olarak işaretleyebilirsiniz, işinize yaramadıysa yanıtlayarak bildirebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı