Windows 11'de CMD açılıp kapanıyor

phanessa

Centipat
Daha fazla  
Arada bir PC'yi açınca masaüstünde CMD açılıp kapanıyor. Bir keresinde de bilgisayarı açtığım gibi bir uygulamaya girmiştim 2dk sonra çıkınca CMD açılıp kapandı. Ama farklı sitelerden bir şey indirmedim. Sadece Steam'den, Epic Games'ten, bir de güvenilir Minecraft texture packleri indirdim. Ayrıca zamanında en yaygın Launcher'i (₺)indirip birkaç gün sonra hemen silmiştim tüm dosyaları falan şimdi yok onu da belirteyim. Ayrıca formatlayamam bilgisayarı.

Her CMD açılıp kapanmasında virüs olma ihtimali anlattığınız senaryoda fazla mümkün değil. Eğer gerçekten eminseniz virüslü dosya falan indirmediğinize aklınız kalmasın. Steam, epic games shader cache temizliği yapar ve servis kontrolü yapar. Cmd görülmemesi lazım ama görüldüğünde de korkmamak lazım.

Kontrol edelim;

Windows + r ye basıp çalıştıra girin, taskschd.msc yazın ve enterleyin. oradaki görevlerin saçma adları var mı diye bak. Dilersen buraya ss bırakabilirsin. Şüpheli işlem varsa sağ tıkla ve özellikler de orada ne yaptığı yazıyor. Orada da saçma bir şey varsa sonlandır işlemi.

Aynı zamanda tekrar windows + ye basın, resmon yazın ve kaynak görüntüleyicisini açın. Oradaki işlemler tek tek görüntüleniyor.

Her CMD açılıp kapanmasında virüs olma ihtimali anlattığınız senaryoda fazla mümkün değil. Eğer gerçekten eminseniz virüslü dosya falan indirmediğinize aklınız kalmasın. Steam, Epic Games shader cache temizliği yapar ve servis kontrolü yapar. CMD görülmemesi lazım ama görüldüğünde de korkmamak lazım.

Kontrol edelim;

Windows + r ye basıp çalıştıra girin, taskschd.msc yazın ve enterleyin. Oradaki görevlerin saçma adları var mı diye bak. Dilersen buraya SS bırakabilirsin. Şüpheli işlem varsa sağ tıkla ve özellikler de orada ne yaptığı yazıyor. Orada da saçma bir şey varsa sonlandır işlemi.

Aynı zamanda tekrar Windows + ye basın, resmon yazın ve kaynak görüntüleyicisini açın. Oradaki işlemler tek tek görüntüleniyor.

Hocam zaten bakmıştım Task Manager'deki çalışan her uygulamaya, Windows virüs taraması da yaptım ama video gördüm "you are cooked" dediler ben de biraz tırstım açıkçası. SS bırakabilirsin demişsiniz çok teşekkür ederim. Bu kadar detaylı yazmanız çok hoşuma gitti ve havalı da hayırlı günler dilerim.

Normal zaten bende de oluyor arasıra ama hep oluyorsa yine de kontrol et.

Hep olmuyor da en son 2 hafta önce falan oldu bir video görmüştüm "you are cooked" dediler ondan sordum. Cevabınız için teşekkürler iyi günler hocam👍👍

Hocam zaten bakmıştım Task Manager'deki çalışan her uygulamaya, Windows virüs taraması da yaptım ama video gördüm "you are cooked" dediler ben de biraz tırstım açıkçası. SS bırakabilirsin demişsiniz çok teşekkür ederim. Bu kadar detaylı yazmanız çok hoşuma gitti ve havalı da hayırlı günler dilerim.
Task Manager'de bir şey yoksa,Virüs taramasında da bir şey yoksa CMD açılıp kapanması normaldir yani yabancıların genel mizahı "you are cooked" tırsmanıza gerek yok. Ayrıca geri dönüş için de teşekkür ettim hocam yardımıc olabildiysem ne mutlu bana 😍

Arada bir PC'yi açınca masaüstünde CMD açılıp kapanıyor. Bir keresinde de bilgisayarı açtığım gibi bir uygulamaya girmiştim 2dk sonra çıkınca CMD açılıp kapandı. Ama farklı sitelerden bir şey indirmedim. Sadece Steam'den, Epic Games'ten, bir de güvenilir Minecraft texture packleri indirdim. Ayrıca zamanında en yaygın Launcher'i (₺)indirip birkaç gün sonra hemen silmiştim tüm dosyaları falan şimdi yok onu da belirteyim. Ayrıca formatlayamam bilgisayarı.
AMD mi sistem ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı