Windows 11'de DirectX nasıl iptal edilir?

YiğitA123

Attopat
Daha fazla  
DirectX 12 var ama oyunlara giremiyorum, siyah ekran hatası alıyorum vb. oyunları OpenGL ile başlatırken açılıyor sorunsuz. Bundan dolayı DirectX yerine OpenGL kullanmak istiyorum. DirectX'i nasıl devre dışı bırakırım ya da silerim? (bu arada DirectX 12 var gözüküyor ama oyunlarda falan DirectX11 kullanıyor, 12'yi göstermiyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle birşey yapamazsınız. Oyun directx 12'yle yapıldıysa sadece öyle oynayabilirsiniz. Eğer oyunun ayarlarında farklı ayarlar varsa bunu değiştirebilirsiniz. DirectX11, DirectX12 veya Vulkan gibi. Yani kafanıza göre değiştirebileceğiniz birşey değil. Eğer DX12'de oyuna giremiyorsanız muhtemelen ekran kartınız desteklemiyordur.

Öyle bir şey yapamazsınız. Oyun DirectX 12'yle yapıldıysa sadece öyle oynayabilirsiniz. Eğer oyunun ayarlarında farklı ayarlar varsa bunu değiştirebilirsiniz. DirectX11, DirectX12 veya Vulkan gibi. Yani kafanıza göre değiştirebileceğiniz bir şey değil. Eğer DX12'de oyuna giremiyorsanız muhtemelen ekran kartınız desteklemiyordur.

Ekran kartım da işlemci de destekliyor fakat DX 12 ekran kartında etkin ama Intel işlecimde değil
Ekran Görüntüsü (5).png
Ekran Görüntüsü (6).png

DirectX 12 var ama oyunlara giremiyorum, siyah ekran hatası alıyorum vb. oyunları OpenGL ile başlatırken açılıyor sorunsuz. Bundan dolayı DirectX yerine OpenGL kullanmak istiyorum. DirectX'i nasıl devre dışı bırakırım ya da silerim? (bu arada DirectX 12 var gözüküyor ama oyunlarda falan DirectX11 kullanıyor, 12'yi göstermiyor.)
Windows 11 in problemi o, oyunla alakası yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı