Windows 11'de disk şifreleme nasıl yapılır?

ASTY

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32GB
SSD veya HDD modeli
KIOXIA m2 ssd
Ekran kartı
RTX4060
Anakart
Asus prime h610m-e-csm
İşlemci
intel i5-13400f
Merhaba, oncellikle Windows 11 Home'da sadece disk şifrelemek için bir ayar bulunuyor fakat bende bu ayar gözükmüyor, Pro sürümünde gözüküyor. Bilgisayarım destekliyor zaten ama göremiyorum nedense sistem bilgilerine girip baktım yükseltme gerekiyor diyor. Bütün Windows Update'lerimi de yaptım, ne yapmam gerek? Key bile orijinal.

Dediğiniz özellik için Pro sürümüne geçmeniz gerekmektedir. Bazı Windows Home sürümleri, cihaz şifreleme adlı daha basit bir şifreleme yöntemini destekler. Ancak, her cihaz bu özelliği desteklemeyebilir ve genellikle TPM (trusted platform module) 2.0 desteği gerektirir. Eğer Pro sürümüne geçmek istemiyorsanız, tam disk şifreleme yapabilen üçüncü parti yazılımlar kullanabilirsiniz. Örneğin, veracrypt gibi ücretsiz ve güçlü şifreleme yazılımları kullanarak disklerinizi şifreleyebilirsiniz.

Evet dediğiniz gibi bazı Home sürümlerinde ki şifreleme yöntemine ulaşmak istiyorum TPM 2.0 zaten anakart modelimde aktif ve bulunmaktadır. Disk encryption maalesef ayarlarımda gözükmüyor veracrypt gibi bir program kullanmak istemiyorum benim diskimi şifrelemem gerek yani kısaca işletim sistemimi şifrelemem gerek. Yani kısaca NVMe1 Partition benim bootloaderımsa' NVMe2 depolama yani işletim sistemimin olduğu kısımsa verilerimin depolandığı oranın temelli şifrelenmesini istiyorum bilgisayarı her açtığımda kullanıcı şifresi değil de şifreyi bilmeyen diske erişememesini istiyorum.

Kimse bilmiyor mu hocam. Hiç cevap gelmedi.

hocam bilen yokmu hiç

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-06 123533.png
    22,2 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…