Windows 11'de klavyeler geç yazıyor

Cagoline

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar

Logitech G213 ve Razer Blackwidow V4 Pro klavyelerini kullanmaktayım.

Yeni bir bilgisayar satın aldım ve bir süre sonra klavyemde geç yazma problemleri başıma gelmeye başladı.
Restart atıyorum herhangi bir şey yapmıyorum düzeliyor... Bir süre sonra (bazen 10 dk bazen 3 saat bazen tüm gün) tekrar oluyor.

Uzaktan yardım ile Windows yetkilileri sırayla bağlanıp her şeyi kontrol ettiler.
Bu uzaktan hizmeti 2 kere aldım ve ikisinde de arkadaşlar yardımcı oldular sağ olsunlar. "son bir restart sonra bir daha başına böyle bir şey gelmeyecek " dediler ama hep aynı sorun devam etti.

Her şey düzgün ilerlerken sanki oyun oynarken wasd tuşları takılı kalmış'da. Parmağımı çekmeme rağmen devam ediyormuş gibi oluyor.
Ama sonrasında (2 snye 3 snye sonra) elimi kaldırıp beklerken önceki sırayla hangi tuşlara bastıysam hepsi sırayla ekrana geliyor.

Şu an size bu cümleleri yazarken bile tam buradayken "cümleler" kısmında yazıyor ve ben o noktayı çoktan geçtim...

Aslında hiçbir şey basılı kalmıyor sistemsel bir bypass durumu söz konusu gibi... Sadece ekstra yavaşlıyor sonra birden hızlanıyor. Ve beni yakalıyor.

Bu durum çok sinir bozucu bir durum. Windows uzakttan destek dahil kimse kalıcı çözüm bulamadı.

Bana uzaktan bağlanan arkadaşların sağladığı hizmetleir size anlatıyorum
  • Aygıt Yöneticisi'nden klavye yazılımları ve diğer yazılımları güncellemeleri.
  • Yapışkan tuşlar.
  • Windows 11 ISO'yu indirip Windows'u onarmayı çalıştırıp gitmesi.

(Bu üstteki 3 madde çok boş iş şimdiden söyleyeyim çünkü hiçbir şey'e yaramadı.)
Ama bir başka çalışan bana şu şekilde yardımcı oldu. Uzaktan bağlanıp bilgisayarıma;
Çalıştır'dan "temp, %temp%, prefetch" klasörlerinin içindekileri sildi. Ve klavye düzeldi.

Ama kalıcı olmadı bu çözüm. Yine sanki bir şey birikiyor ve klavyeyi oraya kaydediyor. 2 gün sonra 4 gün sonra yine aynı durum oluyor ve ben sırasıyla yukarıdaki klasörlerin içindekileri siliyorum ve klavye anında kendine geliyor. Ama bu durumdan bıktım. Kalıcı bir çözüm istiyorum bana yardımcı olun.

Razer Blackwidow V4 Pro klavyemi sırf bu yüzden satın aldım! Ama problem klavyelerden kaynaklı değil!
Klavyelerimi başka bilgisayarlarda denedim sorunsuz çalışıyor günlerce.
Tüm USB slotlarını denedim hepsinde aynı problemi yaşıyorum.

Arkadaşlar aklınıza başka bir sorun geliyor mu? Nasıll halledebilirim.

Görev zamanlayıcılardan kaynaklanıyor olabilir siz her bir klavye tuşuna bastığınızda o harf için bir görev yapıp ardından ekrana çıkardığı için gecikme oluyor olabilir (Sadece ihtimal). Mesela Windows'u ilk kurduğumda yarım saniye içinde ekran çıkmadan Windows tuşuna basıp "Dene" yazıp ardından enter'a bastığımda direkt Denetim Masası açılıyordu ancak son zamanlarda bunu hızlıca yapsam bile harflerin sonradan yazıldığını gördüm ama milisaniyelik gecikmelerle o yüzden sadece çok hızlı yazdığımda farkediliyor. Bende hemen şunu yaptım ve düzeldi.

Neyse ki bu görevleri yönetmenin kolay bir yolu var Microsoft'un kendi yazılımı olan Autoruns https://download.sysinternals.com/files/Autoruns.zip
Bu programı yönetici izni ile açıp "Scheduled Tasks" kısmında gereksiz gördüğünüz ve sistem için gerekli olmayan şeyleri kapatabilirsiniz (Sistem için gerekli olanlarda zaten çoğunlukla gereksiz). Sonradan indirdiğiniz bir program buna neden olmuş olabilir.

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Şimdi hangisi gerekli hangisi gereksiz anlam veremediğim için çelişki içine düştüm. Bazı şeyleri ayıklamaya başlayayım bakayım...

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Şimdi hangisi gerekli hangisi gereksiz anlam veremediğim için çelişki içine düştüm. Bazı şeyleri ayıklamaya başlayayım bakayım...
Eğer çok fazla kapatacak görev yoksa bir ekran görüntüsü paylaşabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

Ek olarak farkettiğin üzere bu program sadece görevleri yönetmeni sağlamıyor servisler ve başlangıç uygulamaları gibi şeyleri yönetmeni de sağlıyor o yüzden onları da ayıklamak çok daha iyi olacaktır.

Programı inceledim kapsamlı bir şeymiş ben hiç bilmiyordum bunu.

Scheduled Task'ın ekran görüntüsünü eklerde paylaştım. Bilmediğim herhangi bir yazılım göremedim. Hangisini kaldırmalıyım bilemedim. Yardımın için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-16 133638.png
    941,3 KB · Görüntüleme: 31
Sadece bu kadar mı var? Muhtemelen ekrana sığmadığı için koymamışsınızdır

Şimdi öncelikle eğer açmadıysanız programı yönetici izni ile açmanızı öneririm çünkü bazıları yönetici izni olmadan gözükmüyor. Şimdi eğer odaklanmamız gereken performans ise bir çok güncelleme denetleyicisi var onları kapatabiliriz ama şuanda odak noktası klavye olduğu için sorunun Microsoft, AMD ve ASUS'ten kaynaklanmadığını varsayacağım. Eğer Microsoft Edge'i kullanmıyorsan hatta kullansan bile Microsoft Edge güncelleme denetleyicisini kapat orada iki tane var. Onun dışında Adobe ve IOBit şitketlerinin görevleri var o şirketlerin programlarını kullanıyor olsan bile 2-3 tanesi hariç diğerlerinin gereksiz olduğunu düşünüyorum program, tiki kaldırdığınızda doğrudan görevi durdurduğu için isterseniz tiklerini kapatıp etki edip etmeyeceklerine bakabilirsiniz (Toplu şekilde kaldırın) ama muhtemelen etki etmiyorlardır.

Dediğim gibi muhtemelen bunun en az 8 katı görev vardır ama sorun net olarak bu görevlerden diyemeyiz ama her türlü bilgisayar için servisleri, başlangıç uygulamalarını ve görevleri ayıklamak gerekir. Benim asıl ilgimi çeken şey Temp klasörlerini temizlediğinizde sorunun geçici olarak düzelmesi. Bu doğru mudur? Ve hala da öyle mi?

Evet yönetici olarak başlattım. Gereksiz gibi gördüklerimden tiki kaldırdım başlarında...

Temp, %temp% ve Prefetch'in içlerini sildiğimde klavye tekrar normale dönüyor. 2-3 gün ya da 5 saat burası tamamiyle değişken oluyor. Sonra tekrar yavaştan yavaşlamaya başlıyor ve çok daha sık hale geliyor 2 dkikada bir filan sürekli kitleyen bir şey oluyor.

Tekrar ekran görüntüsü paylaştım bunları kaldırdım hepsi bu kadar Schedule'de kiler bende.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-17 014430.png
    793,4 KB · Görüntüleme: 31
İlginç çok az görev var.

Eğer bilgisayarı yeniden başlattığınızda hemen yavaşlamıyor sonradan yavaşlıyorsa ve Temp klasörlerini sildiğinizde (sadece bir tane Temp klasörünü silip denemeniz tespit etmek için daha iyi olur) yavaşlıyorsa o halde buna neden olan bir program yada hizmet var. Temp klasörü programlar ile ilgili geçici bilgileri saklar mesela WinRar ile bir zip dosyasını açtığınızda içindeki bir dosyanın içeriğini görüntülemek için içeriği Temp klasörüne kopyalayıp size öyle gösterir. Arka plandaki bir program düzgün çalışmak için Temp klasörüne bir bilgi yerleştiriyor olabilir siz o klasörü temizlediğinizde haliyle programın tekrardan kendini toparlamak için o bilgileri tekrardan yazması gerekir. Maalesef Temp klasöründe çok fazla dosya var ve isimleri genellikle karmaşık olur teker teker silip hangisinin neden olduğunu tespit etmek uzun sürer o yüzden İsterseniz bilgisayarı yeniden başlatıp hemen powershell'i yönetici izni ile açıp
Kod:
Get-Process | Where-Object { $_.Name -notin "svchost", "msedge", "msedgewebview2" } | Select-Object Name, Id, Path
yazıp içeriğini bir yazı dosyasına kaydedin klavyenin yavaşladığını farkettiğiniz zaman tekrardan aynı komutu çalıştırıp iki çıktıyı da buraya komut olarak gönderebilirsiniz. Ayrıca buna neden olan program başlangıçta çalışıyor olabilir onu kontrol etmekte fayda var dilerseniz onun da Autorun'daki ekran görüntüsünü paylaşabilirisniz.

Not: Yukardaki kod çalışan programların dosya konumlarını göstereceğ için bilgisayarınızın ismini yada özel olduğunu düşündüğünüz klasörlerin yerini "*" ile değiştirebilirsiniz.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim PowerShell ile izlemeye koyulacağım bakalım sonuç ne olacak...

Ama öyle sanıyorum ki temp de değil bir ara tek tek denemiştim Prefetch'in içindekileri sildiğimde komple düzelmişti klavye... 2 gündür sakin hiçbir şey olduğu yok bakalım... Şu anki halini not ettim kıyaslayacağım olduğunda. Sizinle de paylaşacağım çok teşekkürler yardımlarınız için.

Rica ederim. Eğer sorun Prefetch klasöründen kaynaklanıyorsa hem iyi hemde kötü olur çünkü Windows bazı programların daha hızlı açılabilmesi için programların bir takım bilgilerini bir dosya şeklinde bu klasöre kaydeder ve iyi olan şey genelde bu programın adı dosyanın ad kısmında bulunması. Ama ilginç olan bu masum hazır bilgi dosyası neden böyle bir soruna neden olsun?
O yüzden sorunun Temp'ten kaynaklanması çok daha merhametli olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…