Windows 11'de mavi ekran hatası oluyor mu?

Makaleler
11
Arkadaşlar ben ilk Windows 10 sürümlerini yüklediğim zaman durup dururken hiçbir sorun yokken mavi ekran alıyordum. Bu sorun Windows 11'de var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben ilk Windows 10 sürümlerini yüklediğim zaman durup dururken hiçbir sorun yokken mavi ekran alıyordum. Bu sorun Windows 11'de var mı?

2 aydır kullanıyorum ya da daha fazla süredir, hiç bir hata ile karşılaşmadım ama Mayıs’ta Sun Valley 2 güncellemesi gelecekmiş. O geldikten sonra geçmeniz daha iyi olur. Benim haricimde sorun yaşayanlar var çünkü.

Mavi ekran hatası alıyorsanız bunun bir sebebi vardır, örneğin RAM arızası gibi, ancak sayısız olası sebep vardır. Çok nadir olması genelde çok sorun değildir, ama sürekli oluyorsa bunun sebebinin araştırılması gerekir. Bunun Windows sürümüyle pek ilgisi yoktur, eğer mavi ekran almanızı sağlayan sebep halen mevcutsa Windows 11'de de alırsınız.

Kanka şu an Windows 11 de sorun olmaması imkansız gibi illaki oluyordur ama sistemden sistemede değişebilir.

Sisteminize göre değişir ama ben hiç karşılaşmadım.
W10 da iken her updateden sonra mavi ekran alıyordum ama w10'a geri döndüm.

5-6 aya yakındır (RTM sürüm çıktığından beri) kullanıyorum, hiç yaşamadım.

Aynı sistemi kullanıyorum sadece ilk sürümlerde oluyordu.

Aynı sistemi kullanıyorum sadece ilk sürümlerde oluyordu.

Dendiği gibi mavi ekranın minidump dosyasını inceleyerek sebebini anlamak lazım. Donanımsal bir kaynağı varsa işletim sisteminin hiçbir önemi yok, hangi işletim sistemini kurarsanız kurun ve nasıl kurarsanız kurun devam eder.

Yazılımsal kaynağı varsa sorunun tam olarak ne olduğuna bağlı olarak düzelebilir veya düzelmeyebilir. Ancak örneğin yükseltme kurulumu yaparsanız yazılımsal sorunun halen devam etme ihtimali daha yüksektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…