Windows 11'de mavi ekran hatası

Scr3wdev

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 1 aydır sürekli mavi ekran yiyip duruyorum. Bazen oyun oynadığım Zamanlar'da mavi ekran yemiyorum ama genelde boşta olduğu zaman makine veya Android Studio açtığım zamanlarda mavi ekran yiyorum. Windows'taki minidump klasörünün içindekileri de paylaşacağım olay günlüğünde sadece şöyle bir görüntü var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Minidump:

Memory:

1723400002534.png

Dosya Ekleri

• 1723399581620.png
    1723399581620.png
    71,1 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
Belleklere test yapar mısınız? Belleklerde sorun görünüyor:

Belleklere test yapar mısınız? Belleklerde sorun görünüyor:

Hocam onu yazmayı unutmuşum bir arkadaşın tavsiyesi üzerine onu yapmıştım 3 saat kadar sürdü 0 error gösterdi.

İlginç. Diğer dosyaları kapatmıştım ama MEMORY dump açık hala, buna baktığımda kabak gibi RAM hatası diyor. Hatta diğerlerinden birinde de (Android Studio kullanırken aldığınız) bellekte taşma olduğu için hata aldığınız görünüyordu. Sorun göstermemiş olmasına rağmen RAM'lerden birini çıkarıp bir süre tek RAM'le kullanmanızı ve sistemi gözetlemenizi rica edeceğim. Gücü kesip B1 slotundaki RAM'i çıkarın, diğeri kalsın sadece. Depolama olarak ne var bu arada sistemde? Mavi ekranlar başlamadan önce sistemde bir değişiklik yapmış, kurcalamış mıydınız hiç?

İlginç. Diğer dosyaları kapatmıştım ama Memory dump açık hala, buna baktığımda kabak gibi RAM hatası diyor. Hatta diğerlerinden birinde de (Android Studio kullanırken aldığınız) bellekte taşma olduğu için hata aldığınız görünüyordu. Sorun göstermemiş olmasına rağmen RAM'lerden birini çıkarıp bir süre tek RAM'le kullanmanızı ve sistemi gözetlemenizi rica edeceğim. Gücü kesip B1 slotundaki RAM'i çıkarın, diğeri kalsın sadece. Depolama olarak ne var bu arada sistemde? Mavi ekranlar başlamadan önce sistemde bir değişiklik yapmış, kurcalamış mıydınız hiç?

Hocam çok teşekkür ederim. Tek RAM bir deneyim bu şekilde devam edeyim. Depolama olarak sistemde resimde attıklarım var KXG'de Windows kurulu.

1723402976542.png

120 GB olan neden unallocated, bir sebebi mi var öyle bırakmanızın?

Formattan sonra biçimlendirmedim hocam eskiden o diskte Hackintosh kuruluydu.

@Bora Dere Bir şey daha sorma şansım var mı size? Çift ekran monitör kullanıyorum. Bazen ikinci monitör düzgün çalışıyor, bazen açılıyor Windows açıldığı gibi ekran flash açar gibi beyaz yanıp yanıp sönüyor. Bazen de hiç açılmıyor. Bu da mı RAM'den kaynaklıdır? Dönüştürücü ile kullanıyordum o bozuktur diye yenisini aldım ama hala aynı problem oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı