Windows 11'de mikrofon çalışmıyor

mecomastik

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 | RX570 4GB | Corsair Vengeance 8x2 3000mhz | 500GB SSD | Corsair 550w 80+ PSU
Windows 10 kullanırken hiçbir sıkıntı yoktu. Kulaklığın bozuk olduğunu sanmıyorum. Başka cihazlarda denedim sıkıntısız çalışır durumda. Aklıma sadece eski işletim sistemine geri dönmek geliyor. Windows 10'a geri dönmeden sorunu çözme imkanım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın programda mikrofon tercihleri çoğu zaman güncellemen gerekiyor. Örneğin: Discord'da mikrofon ayarlarında benim için üç seçenek var: Varsayılan, Dijital Mikrofonlar için INTEL bilmem ne, bir diğeri de realteak diye bir şey. Bunlardan yalnızca intel smart sound'u seçince sağlıklı ses gidiyor. Diğerlerine ya gitmiyor ya çok kısık gidiyor. Ve yine deneyimlediğim kadarıyla eğer Win 11 etkinleştirilmediyse ayarlardan varsayılan mikrofonu seçmene izin vermiyor. Ondan dolayı sürekli elle ayarlaman gerekiyor. Bu arada ben bunları dizüstü için yaşıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımcı olacağını düşünüyorum. Ben bu şekilde hallettim.

Kulaklık marka model nedir?

JBL C100SI

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımcı olacağını düşünüyorum. Ben bu şekilde hallettim.

Video için teşekkürler denedim fakat bir sonuç elde edemedim.

Kullandığın programda mikrofon tercihleri çoğu zaman güncellemen gerekiyor. Örneğin: Discord'da mikrofon ayarlarında benim için üç seçenek var: Varsayılan, dijital mikrofonlar için Intel bilmem ne, bir diğeri de realteak diye bir şey. Bunlardan yalnızca Intel Smart Sound'u seçince sağlıklı ses gidiyor. Diğerlerine ya gitmiyor ya çok kısık gidiyor. Ve yine deneyimlediğim kadarıyla eğer Windows 11 etkinleştirilmediyse ayarlardan varsayılan mikrofonu seçmene izin vermiyor. Ondan dolayı sürekli elle ayarlaman gerekiyor. Bu arada ben bunları dizüstü için yaşıyorum.

Tek bir uygulamada değil direkt olarak bilgisayarda mikrofonu kullanamıyorum ve mikrofon testini başlattığım zaman arkadaki pervane sesini bir miktar iletiyor onun dışında herhangi bir ses almıyor.

Gizlilik ayarları altından mikrofon izinleri açık mı? Ayrıca mikrofon hangi porttan bağlı, markası, modeli falan var mı mesela?

Gizlilik ayarlarındaki mikrofon izinleri açık. Kulaklığın markasını üst kısımda yazdım kulaklığıda kasanın ön tarafındaki jak girişine takarak kullanıyorum.

Aynı kulaklığın Windows 10'da sorunsuz çalıştığına emin misin? Çünkü bu trrs bir kulaklık ve mikrofonu kullanmak için ayırıcı adaptör gerekiyor bildiğim kadarıyla.

Windows 10'da sıkıntısız çalışıyordu herhangi bir ayırıcı kullanmıyordum.

Anakart B450M S2H.

Dosya Ekleri

• realtek.png
    realtek.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 112

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı