Windows 11'de Office 2010 sorunsuz çalışıyor

Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda Windows işletim sistemlerinin Office destek tablosuna bakarken Office 2016'dan önceki sürümlerin Windows 11 tarafından desteklenmediğini gördüm. Buna Office 2013 de dahil.

Daha sonra Microsoft'un şu makalesine denk geldim:
Bu makalede de açık bir şekilde Office 2013'ün (ve doğal olarak önceki sürümlerin) Windows 11'de desteklenmediği Microsoft tarafından belirtilmiş:

Note that Office 2013 won’t be supported on Windows 11, so now is the right time to upgrade to Microsoft 365 or Office 2021 if you’re planning to upgrade to Windows 11.
Türkçesi: Office 2013 Windows 11'de desteklenmiyor, yani Windows 11'e yükseltmeyi planlıyorsanız Microsoft 365 veya Office 2021'e yükseltmenin tam zamanı.

Ben de bunun üzerine eski Office sürümlerini Windows 11 Pro 23H2 sanal makinemde denemek istedim. İlk denediğim Office sürümü 2007 oldu.

Fakat 2007 denemem başarısız oldu. Bunun nedeni, Office 2007'nin Windows 10/11 yüksek DPI ayarları ile uyumsuz olmasıydı.
Bununla ilgili bir resim:

Ben Office Enterprise 2007 kurmaya çalışmıştım, resimde ise Ultimate 2007 sürümü yazmakta. Yani resim bana ait değil. Fakat sorun birebir aynıydı. Kurulum arayüzü yüksek DPI'a göre ayarlanıyor, fakat pencere boyutu aynı kalıyordu. Bu nedenle ürün anahtarı ekranında ürün anahtarını bile giremiyorsunuz.

Eğer DPI ayarınız %100 ise bu sorun çıkmıyor. Benim sanal makinedeki DPI ayarı %300 idi, çözünürlük de 3840x2160 idi. Sorun bundan dolayı çıkmıştı.

Ben de bu yüzden 2007'yi atlayıp 2010 kurmaya karar verdim. Microsoft Office Professional Plus 2010 SP1 İngilizce 64 Bit ISO dosyasını sanal makineye bağladım. Sonra ise ISO dosyasının içindeki Setup.exe'yi çalıştırdım.

Kurulum arayüzü sorunsuzca ekrana geldi ve DPI sorunu da çıkmadı. Direkt olarak lisans koşullarını kabul ettim, Customize seçeneğine tıkladım, seçenekleri istediğim gibi ayarladım ve Install Now'a tıklayarak kuruluma başladım. Kurulum 5-10 dakika gibi bir sürede tamamlandı ve Office 2010 kuruldu.

Daha sonra Türkçe dil paketi ISO dosyasını bağladım (dil paketi RTM sürümdü, SP1 entegreli değildi). Türkçe dil paketinde de kurulum seçeneklerini ayarlayıp Şimdi Yükle dedim ve dil paketi de kısa bir sürede kuruldu.

Son olarak hem Office 2010 için hem de dil paketi için SP2 kurulumu yaptım. SP2 EXE dosyalarını attım ve önce Office 2010 için SP2'yi sonra ise Türkçe dil paketi için SP2'yi kurdum.

Ve sonuç başarılı. Office 2010, Windows 11 23H2 Yapı 22631.2861'de sorunsuz çalışıyor.
Office 2010 o kadar eski bir Office sürümü ki, Word gibi yazılımları açarken çıkan "Starting" açılır penceresi 4K ekranda küçücük kalıyor:

Pencerenin tam boyutlu hali:

Word 2010, Excel 2010 ve PowerPoint 2010, Windows 11'de sorunsuz çalışıyor:

Eğer ağır bir Office 2010 kullanıcısı iseniz ve Windows 11'e geçtikten sonra sırf Microsoft 2013 ve öncesi Windows 11 ile uyumsuz dediği için kurmuyorduysanız artık kafanızdaki soru işaretini kafanızdan atabilir ve Office 2010'u kurabilirsiniz. Office 2010, Windows 11'de sorunsuz çalışıyor.

Zaten çalışmasa da uyumluluk modu açarız.

Ben Windows 10 kullanıcısı olarak Office 2010 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Ayrıca arka planda hizmette çalışmıyor.

Ben Windows 10 kullanıcısı olarak Office 2010 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Ayrıca arka planda hizmette çalışmıyor.
Office 2010'un günümüzde en büyük sorunu PowerPoint. PowerPoint 2010 artık gerçekten çok yetersiz. Fakat sadece Word veya Excel kullanıyorsanız 2010 ve hatta 2007 bile rahatlıkla iş görebilecek durumda.

Ayrıca Office 2010 epey de hafif ve hızlı. Arkada dediğiniz gibi hiçbir hizmet de çalıştırmıyor, çünkü 2013 ve sonrasının aksine C2R (Click-to-Run) kullanmıyor. Bu sayede temiz bir şekilde 2010 kullanabiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…